Skip to main content

Send in the clowns

05 september 2022

Door Jan Portein.

Mensen doen de treurigste dingen. Van het ontkroezen van een toefje schaamhaar tot het heilig verklaren van Winston Churchill. Om even bij dat laatste te blijven: in mei van dit jaar noemde voormalig president van de USSA George Wacko Bush de huidige president van Oekraine Zelensky “the Winston Churchill of our time”. Denk je bij jezelf nou ja, George werd niet voor niks wacko genoemd. Maar wat denk je wat? Roept D'66 wegenwacht Sjoerd Sjoerdsma een paar dagen geleden de liegende fietser op om meer Churchilliaans op te treden om onze bevolking beter bij de Oekraiense les te houden en desnoods wat kou te lijden en 1 sneetje pindakaas in plaats van twee aan de koters mee te geven als ze naar school gaan. Alles ter wille van de strijd die Zelensky en zijn Azovjes voeren tegen Poetin's Hunnen. Nou weten we niet in hoeverre Bush en Sjoerd kennis dragen van Winnie's palmares, maar hij staat in ieder geval te boek als de “uitvinder” van het concentratiekamp en de hoogst verantwoordelijke voor het platgooien van Dresden in februari 1945. Burgerdoelen? WTF. En dan is er nog een leuk bosje uitspraken van de wandelende sigaar die aardig aangeven hoe zijn denkwereld er uitzag. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze:
...I don't admit for instance, that a great wrong has been done to the Red Indians of America or the black people of Australia. I do not admit that a wrong has been done to these people by the fact that a stronger race, a higher-grade race, a more worldly wise race to put it that way, has come in and taken their place”.
En deze is ook gezellig:
...The great barbaric nations menace civilised nations....The Aryan stock is bound to triumph”.
Nog een snoepje. Nou nog eentje dan:
I hate Indians. They are beastly people with a beastly religion [hindoeïsme”, red.] “.
Het kan niet op:
Palestinians are barbaric hordes who ate little but camel dung”.
We kunnen nog wel even zo doorgaan. De vergelijking van Zelensky en Churchill mag in dit licht zo gek nog niet wezen, maar dat Sjoerd onze liegende fietser ook die kant op wil duwen is net zo treurig als het ontkroezen van schaamhaar. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 september 2022