Letselschade (006)

28 februari 2017
Hits: 602

woensdag 27 juli-2011
Even terug grabbelen. Een kwootje uit aflevering 1 van 7 juli jl. Komt ie:

" ... en eerder in dat jaar (2010) hadden twee bestuursleden nog vrolijk op elkaar staan inhakken met beschuldigingen, die een haring het zuur zouden bezorgen".

De twee bestuursleden waren Woutje van Loon en Levi Dewaegenaere, die allebei wel eens wilden zien wie binnen de Waegener Group de langste stengel had. Even leek het erop dat Woutje voor nul aan de kant ging, maar uiteindelijk werd het een dead heat. Toen de vrieskou uit de lucht was zaten Wout en Levi weer schouder aan schouder aan de ruif en hapten gretig toe. Zo gretig, dat de aandeelhouders begin deze maand ook een vraag in die richting op papier hadden gezet. Wat denkt u van deze?
Gaat ie:

"Is er in de heraanstelling van Lang (1) en Van Loon na de zomer van 2010 een nieuwe managementovereenkomst gesloten met hun desbetreffende management- vennootschappen?


  • a. hebben zij deze afgesloten met Waegener Research & Development, de Group en/of andere...?
  • b. voorziet deze overeenkomst in commissie, royalties, opties, of andere variabele vergoedingen?
  • c. zo ja welke?
  • d. gezien het uitgavenpatroon van Van Loon, zijn onmiskenbare en onnavolgbare track record op dit vlak en grote drang naar luxe, zijn waanzinnig bedrijfsplan en voorbarige investeringen ondanks de bedrijfsomgeving van Waegener die nog steeds een kleine start-up genoemd mag worden, zijn er op dat moment van die nieuwe managementcontracten belangrijke regels vastgelegd om zijn bevoegdheden op het vlak van contracten en uitgaven te "definiĆ«ren"?

"

Als chirurgijn Van den Hombergh niet preventief had ingegrepen zou Woutje door deze vraag al zo geblesseerd zijn geraakt, dat ie rijp was voor een cTreatment. Maar er stond nog meer van dit soort ongein op de verfrommelde vragenlijst. Ook heel fijn:

"Is er al een betere company policy uitgedacht om "verkeerd gebruik" van de bedrijfsgelden tegen te gaan?

  • a. er bereiken ons immers opnieuw berichten over het exorbitant gebruik van de company credit cards door Van Loon, waardoor ex-medewerkers/medewerkers geen krediet meer hadden/hebben in de lopende maand en hun kaarten daardoor waardeloos worden of zelfs hun credit cards of credit cardnummers door Van Loon ten eigen bate worden gebruikt?
  • b. is er een goed zicht op de rekening courant van het management team?
  • c. zo ja, wat is de actuele status hiervan?

"

Daar word je als buitenstaander niet vrolijk van. En zelfs wat melancholiek bij de ontvangst van het bericht, dat vriend Wouter ook actief zou zijn geweest binnen het Fecundo-complex. Want als er ergens sprake is geweest van "verkeerd gebruik" van beleggingsgelden dan was het daar. Reden temeer om driftig verder te graven in deze turbulente Waegener-affaire. Stay tuned.

1. Op Konrad Lang komen we nog terug.
2. Voor dat Fecundo-complex verwijzen wij naar de gelijknamige serie op onze Followup-site. Om bang van te worden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 602

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch