Skip to main content

Schuimkloppers

19 december 2016

Die democraten in Washington maar roepen dat het een schande is dat de FBI nu een onderzopek naar Helleray gaat doen. Een week voor de verkiezingen, ongehoord, misbruik van positie enzovoorts enzovoorts. Het zou inderdaad Hellery de verkiezingen kunnen kosten en voor hen die op een aardige toekomst in of onder de Hellery regering hadden gewed, zou die weddenschap zomaar niks kunnen opleveren. Teleurgestelde Hellery applausmachinisten m/v met schuim op de mond luidkeels schreeuwend: “unprecedented”.
Maar los van al deze hete lucht, als we even terug gaan in de tijd dan heeft zoiets zich al een keer eerder voorgedaan. Om precies te zijn op 30 oktober 1992, een dag of 4 voor de verkiezingsdatum, kwam er een onaangename verrassing voor Bush sr. Hij stond voor in de verkiezingsstrijd tegen Bill Clinton. Maar de beschuldiging en aanklacht tegen de minister van defensie Caspar Weinberger inzake de Iran Contra Affaire zou hem de kop kosten.
Clinton en zijn running mate Gore konden er geen genoeg van krijgen om aan te tonen wat er allemaal mis was in de regering Bush (en dat was veel uiteraard), die paar dagen werden volop gebruikt in de campagne. Bush verloor en een maandje later werd de aanklacht tegen Caspar verworpen.
Kortom, niks zonder precedent.
Donna Brazile blijkt tijdens haar werk voor CNN van alles te hebben doorgebriefd aan de campagneleiding van Hellery. Onder andere de vragen die aan Helleray en Sanders zouden worden voorgelegd. Dank zij wikileaks kwamen deze feiten onlangs in de openbaarheid.
Enige tijd later werd Donna de nieuwe tijdelijke landelijk voorzitter van de democratische partij, nadat haar voorgangster (beschuldigd van te nauwe banden met de Hellery lijn binnen die partij) was afgetreden. Inmiddels heeft CNN het contract met Donna beëindigd.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016