Skip to main content

Schaakspel in Syrie (003)

15 april 2018

We deden lacherig over Blok in Moskou en Rutte in Peking, maar nu blijkt met name Blok wel degelijk een belangrijke rol te hebben gespeeld, als dienstdoende vazal-minister ter plaatse, om de aanval van 'het supertrio' op Syrië in goede banen te leiden. Wat erg voor Halbe. Het Internationale schaaktoernooi dat Syrië als bord heeft gekozen kreeg met de raketaanvallen een parodie op precies een jaar geleden toen Trump, als net aangetreden 'pres', door Deep State getest werd met een fake-chemische aanval. Waarop hij vervolgens 59 kruisraketten afwierp waarvan er 23 doel troffen. Nu zijn er door de drie naar verluidt 107 afgevuurd in 15 minuten. ''De geschiedenis herhaalt zich eerst als tragedie dan als een farce', dichtte Carlo Marx, maar hier is het theater met 'Witte Helmen' nu zo vaak herhaald dat op de laatste aflevering van deze 'clinic-soap', waarin Mi6 de hoofdrol opeist, slechts de term 'macabere tragicomedie' past. VS-minister van Defensie Mattis baseerde zich in de verantwoording voor het bombardement van 15 minuten nog op bronnen in de pers en ngo's, May en Macron beweren 'bewijzen' in handen te hebben in de vorm van bloed- en urinemonsters van de slachtoffers in Douma. Was eerder steeds 'chlorine' de vermeende boosdoener, nu is dat opeens 'sarin', ook een oude bekende in de Witte Helmen-soap. In het geval van May (zie haar hoorntjes groeien) is de duivelse hypocrisie tot een Blairiaans nivau gerezen: May baseert zich op monsters van een fake-aanval die haar Mi6 zelf heeft georganiseerd.
De aanvallen van het Navo-trio kwamen terwijl de OPCW-onderzoekers klaar stonden om aan het werk te gaan in Douma. Om vast te stellen of er inderdaad chemische wapens zijn gebruikt. De verklaring van een ziekenhuis-medewerker in Douma dat er een invasie van Witte Helmen plaatsvond met nep-gasaanval is door veel Amerikaanse tv-zenders herhaald. Het verzet in de VS tegen de aanval (en dan denken we niet aan "links") is Vietnam-proporties aan het aannemen: 56% sprak zich in een peiling tegen oorlog in Syrië uit.  
Trump moet nu echt oppassen, al lijkt hij dat niet te beseffen. Na de aanval precies een jaar geleden kreeg hij 24 uur applaus van de oorlogspartij. Maar hun voorman Lindsey Graham had duidelijk gezegd: Assad moet weg. Diens positie is in feite versterkt. De Donald zal verder moeten gaan om zijn huid te redden. In mei Iran. Dat wordt een volgende test-case. Ondertussen zijn alle rechtse Amerikaanse sites die hem eerder door dik en dun steunden of tenminste het voordeel van de twijfel gunden tegen hem. Nu is niemand meer pro-Trump. De schreeuw van Alex Jones op het moment dat hij van de raketaanval op Syrië verneemt is een internethit. Het is jammer dat in dit land, waar buiten 'Veronica' nooit veel belangstelling voor de VS bestond, totale onwetendheid bestaat over wat er zich werkelijk afspeelt, ondanks alle 'roadmovies', experts en correspondenten. In de VS is sprake van een groeiend deel van de bevolking dat zich van DC afkeert. Trump kon winnen door hun stem. Hun aversie tegen de corrupte bureaucratie van Washington bracht hoop op verandering. Die hoop heeft Trump weggeslagen met de aanval op Syrië. (WK) 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 april 2018
Schaakspel in Syrië