Skip to main content

Ahoi

vrijdag 13 juni-2014
Vandeweek sloeg dat meisje van Stuiveling (Garmsdottir) alarm. Als opperhoofdje van de Algemene Rekenkamer. Ging dit keer niet over de Nederlandse financiƫle narigheid, maar om die binnen de NATO. Geen hond weet precies waar de poen blijft die de lidstaten jaarlijks doneren. En dat is nogal wat. Naar ruwe schatting een tikkie boven de biljoen. Stuifje en haar manschappen zijn voor de aardigheid eens aan het rekenen geslagen met de cijfers die her en der in de publiciteit zijn gesmakt. En ze kwamen tot de conclusio dat er nogal wat miljardjes in thin air opgegaan moeten zijn.
Nou weten we niet van welke gegevens Saskia gebruik heeft gemaakt, maar dit is bijvoorbeeld een hele leuke. In 2010 werden door Amerikaanse hotemetoten in NATO-verband acht opblaasbare rubberboten besteld in Virginia. Normale handelsprijs rond de vier ton dollar. Speciaal prijsje voor de NATO 3 meloen dollar. Ze waren bestemd voor de troepen in Afbaardistan. Huh? Afbaardistan?
Ja, om de grensrivier met Uzbekistan te bewaken. Negen maanden later kwam het bericht dat ze niet meer nodig waren. Sindsdien liggen ze opgeslagen in Virginia. Misschien kunnen ze ooit nog eens dienst doen bij de verdediging van Schiermonnikoog. Waarschijnlijker is dat ze straks stiekem uit de boekhouding verdwijnen en vervolgens door een onverlaat in de ramsh worden gegooid. Het is maar een eenvoudig voorbeeld. En dat is waarover dat meisje van Stuiveling zich zorgen maakt. Of er iets met haar schreeuw om aandacht gebeurt? Wat denkt u? Denken wij ook.

Klik hier om uw reactie toe te voegen