Skip to main content

Same player shoots again (014)

24 oktober 2018

Jamal Khashoggi behoorde tot de Moslimbroederschap, net als Erdogan. Deze broederschap werd in 1928 opgericht in Egypte (toen en nu het belangrijkste moslimland) naar voorbeeld van de (geheime) genootschappen die bijvoorbeeld in de Franse Revolutie een belangrijke rol hadden gespeeld bij de omwenteling. Hun doel was hetzelfde: na de Ottomaans/Engelse (de Fransen drongen zich er ook nog tussen) overheersing zou een opstand tegen de door hen achtergelaten constructie van 'Vorstenhuizen' (samengesteld uit stamhoofden en Ottomaans grut) omver te werpen met als ideologie 'dat hun gezag niet van god gegeven was'. Misschien hadden ze ook het Nederlandse 'Plakaat van Verlatinghe' gelezen; de oprichters van de Moslimbroederschap waren namelijk zeer gestudeerde heren. Uiteraard was hier geen vrouw bij betrokken.
Nu is dat omverwerpen van de monarchie in alle landen van het Engels/Frans/Ottomaanse Rijk gelukt (niet dankzij de Broederschap maar in een Nationale Revolutie waarin de Communisten een vooraanstaande rol speelden) behalve Marokko, Jordanië en de Golfstaten, met als belangrijkste Saoudi-Arabië. Nu herbergt SA niet alleen 1/5 van de resterende olievoorraad, maar ook de heilige plaatsen Medina en Mekka. Zij gijzelen het geloof dankzij petrodollars.
Met terugwerkende kracht denkend schat ik dat Mohamed Atta, het 'brein' achter 9-11, ook van deze Broederschap was. Ze beseften, net als de oprichters van de Broederschap, dat de door de koloniale overheerser achtergelaten 'infrastructuur' (om de onbelemmerde olietoevoer te garanderen) door Westerse steun een niet te slechten belemmering vormde voor de ontwikkeling van het gebied. Ze waren per slot revolutionairen. De Wahabistische clan, uitgerust met US-dollars en -wapens, moest en moet worden uitgeschakeld, om voor het MO een kans kan creëren op te stomen in de vaart der volkeren. Ze gebruiken daarvoor een vorm van islam zoals de Poolse kerk een vorm van RK gebruikte voor haar doeleinden ('loskomen van Moskou'). Dat Religie en politiek alles met elkaar te maken hebben anno 2018 wordt ook bewezen door de opdracht van het 1e Patriarchaat van de Orthodoxe Kerk te Constantinopel (1e dankzij haar zetel in de hoofdstad van ooit het Oost-Romeinse Rijk, het huidige Istanbul) om de twee door een schisma gescheiden "Oekraïnse" Orthodoxe kerken zich te unificeren. Nu is de Oekraïnse Kerk een uitvinding van de Bolsjewieken die in 1918 Oekraïne uitvonden, om een 2e zetel in de Volkenbond te kunnen opeisen. Daarvoor had nooit of te nimmer iemand van het land, opgebouwd uit Oostenrijks/Pools/Turkse veroveringen, gehoord. Het schisma ontstond omdat afgescheiden kerk de  kant van de Interventiemachten en later de nazi's koos. Zo zijn we terug anno nu in de Oekraïne waar deze zelfde fascisten de macht controleren met partijen en milities. In de USSR was deze kerk verboden; na 1991 keerden ze terug 'aan het front'. Veelal uit de VS en Canada waar ze hun toevlucht hadden gezocht. In het kielzog van de Amerikaanse diensten en ngo's.
Terug naar Khashoggi die nog steeds niet terecht is. Een put in de tuin van de woning van de Consul-generaal? Een van de daders is inmiddels in een verdacht auto-ongeluk omgekomen. Het doel is duidelijk: de zaak te laten wegebben naar 'business as usual'. Maar dat is vergeefs. De strijd gaat door. (WK)

Nico
Jamal Kashoggi is volgens de berichtgeving gedemonteerd. Het ligt voor de hand dat hij in een aantal koffers naar Saoedi-Arabië is vervoerd en daar weer in elkaar wordt gezet en springlevend met behulp van Allah een persconferentie zal geven. Ik zou zeggen in de put hoeven de Turken niet te kijken.
Willy Klinkenberg
Over Iran horen we opmerkelijk weinig. Even opmerkelijk de verwachting van Colonel Wilkinson (voormalig stafchef van Minister van BZ Colin Powell) in RT's Sophie & Co dat er een top Trump-Rohani voorbereid wordt a la Kim.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 oktober 2018
Same player shoots again