Same Player shoots Again (010)

30 september 2018
Hits: 1068

De snelle levering (twee weken) van het S-300 raketsysteem aan Syrië laat zien dat Rusland het Il-21 incident even lang geleden heeft aangegrepen om haar greep op het MO te versterken, precies zoals ze na het neerhalen van een Russische jet door Turkije heeft gedaan (1). De S-300 was al in 2013 toegezegd aan Damacus, maar onder druk van Israël en de VS toen tijdelijk 'uitgeruild'. Nu zijn ze 'terug aan het front' om Russische militaire personeel te beschermen tegen avonturen van Netanyahu 'tegen Iran' in Syrië. Het doel van de Russische politiek is het vertrek van ALLE buitenlandse troepen uit Syrië inclusief haar eigen (Rusland heeft een betaalde marinebasis/luchtmachtbasis bij Latakia). Dus ook de Amerikaanse en Iraanse. Iedereen oprotten. Het pokerspel rond Iran (denk aan Bolton en Mateo) is ook een afleidingsmanoeuvre omdat 'een chemische aanval door Assad op zijn eigen bevolking' op dit moment niet geloofwaardig is door het akkoord in Idlib. Turkije heeft zich hierdoor de ondankbare taak op de hals gehaald de meest radicale jihadi's te ontwapenen en een neutrale zone van 25 km in te richten. In plaats van tegen de Koerden op te trekken (zie 'Erdo en Afrin') moet Erdogan nu groepen die hij altijd heeft gesponsord en van wapens en mannen voorzien gaan ontwapenen. De Koerden zullen dit geamuseerd aanschouwen. 
Natuurlijk levert deze snelle levering van de S-300 munitie aan de warmongers in DC om Trump onder druk te zetten dit systeem te testen. De Oorlogsspelen laatst in Chabarovsk maar dan echt. In een gecombineerde oorlog tegen Syrië en Iran samen met Engeland, Frankrijk en Israël. Vrede in Korea, maar oorlog in het MO. Misschien is dat de deal die ze Trump hebben aangeboden om te overleven tot een eervolle aftocht in 2020.
Toch zal dit de isolationistische opstand die niets met Washington van doen wil hebben en die Trump vertegenwoordigt met hem definitief in te kapselen via een oorlog tegen Iran niet stoppen. Sterker nog: het zal de oppositie tegen 'Deep State' versterken. Niemand schijnt zich te realiseren dat de voorwaarden voor een 3e Amerikaanse Revolutie (na de Onafhankelijkheids- en de Burgeroorlog) aan het gisten zijn met verschillende belangen van de Staten van de Unie. De greep van Washington op het land vermindert. Als voorbeeld uitgedrukt in de belabberde infrastructuur. De wet van de remmende voorsprong in de praktijk. Maar ook de 'compartimentering' van het land in arme en rijke enclaves, ook nog eens 'etnisch' gesorteerd, in combinatie met een hoog wapenbezit, maken bij escalatie van grote delen van steden no-go areas; dat heeft Rodney King al bewezen. In Amerika gebeurt altijd het onbestaanbare. De Amerikaanse Burgeroorlog was de bloedigste oorlog ooit toen.  
De Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog was een Revolutie omdat voor het eerst een Constitutie werd opgesteld. Zonder adel. De Amerikaanse Burgeroorlog was een Revolutie omdat het de overwinning was van het het 'business-model' op het 'feodale'-slavensysteem dat de Zuidelijke welvaart (op kosten van uitbuiting) genereerde.
De 3e Revolutie moet natuurlijk de Sociale Revolutie zijn die Marx & Engels met hun overbrengen van de zetel van de International Working Men's Association van Londen naar New York aankondigden in 1883. In het land van de 1e Mei. Joe Hill en Woody Guthrie. De Rosenbergs en Daniel Ellsberg. Het zal totaal anders gaan dan Marx & Engels zich toen konden voorstellen. Maar de Amerikaanse arbeidersklasse zal toch de doorslag geven, net als tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 toen ze weigerden op Clinton te stemmen. Het verdeel en heers met zwarten en latino's werkt steeds minder. De National Guards van de verschillende Staten (deeltijd) zijn onbetrouwbaar als ze moet worden ingezet tegen de eigen bevolking. Ook politie. Zelfs het (beroeps)leger is een onzekere factor, omdat hun salariëring en zorg ondermaats is. Ontevreden veteranen zijn een reeele factor. Zij steunen Trump.
Als het inkapselen van Trump door hem net als Obama in hun net van oorlog te verstrikken lukt, verliest een groot deel van de Amerikaanse bevolking haar laatste vertrouwen in het systeem. De volgende fase is Revolutie vertelt de geschiedenis. (WK) 

(1) https://www.algemeiner.com/2018/09/30/russia-begins-missile-system-delivery-to-syria-warns-west-on-peace-talks/

Klik hier om uw reactie toe te voegen
30 september 2018
Aantal keren bekeken: 1068
Same player shoots again

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch