Hahaha bedankt, oeps (011)

vrijdag 14 maart-2014
Toen Griekenland een jaartje geleden in het kader van de eeuwigdurende "redding" besloot om zijn obligatiehouders te korten, bleek dat in sommige gevallen sprake was van een obligatie uitgifte onder Engelse wet, niet de Griekse. En jawel, diegenen die zulke obligaties in hun bezit hadden kregen gewoon de volle mep uitbetaald, de anderen konden dat schudden. Ja goed geregeld.
Oekraine zit in de financiële put en jawel daar “moet” dringend geld heen, help de Oekrainers de lente door. Gesproken wordt over een hulppakket van enkele miljarden dollars. Ja ook “wij” zullen betalen, er is geen geld om de werkers in de thuiszorg een cao salaris te betalen, maar dit is belangrijker, democratie weet je wel. Dat is de nieuwe wereld. Geen gezeur, marktwerking.
Tja, de Oekraine, die hebben ook obligaties uitgegeven en een groot deel daarvan (pakweg 3 miljard dollars) is in handen van Rusland. Laten die obligaties nu ook onder de Britse wet zijn afgegeven. En niet alleen dat, in die contracten is bovendien opgenomen dat als de staatsschuld van de Oekraine boven de 60% van het BNP oploopt, er onmiddellijk moet worden afgelost. Dat zal gebeuren als het IMF of anderen een grote lening aan de Oekraine geven. Dus ... jawel, de eerste 3 miljard hulpdollars zullen dan naar Rusland gaan. Kassa.

Hahaha, oeps

  • Hits: 406
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch