Skip to main content

Hoe fris is Terra Vitalis? (034)

24 maart 2017

donderdag 14 juni-2012
Surpraihaize. Nou, eigenlijk een kleine surprise. Wij zitten wel steeds te ouwenelen, dat die ouwe participanten van Terra Vitalis al dan niet tegen wil en dank aandeelhouders zijn geworden bij het Luxemburgse fonds CATF, maar volgens bollebozen in de branche is dat niet juist. De participanten zijn unithouders geworden en die status verschilt eigenlijk niet veel van de vorige. Met dien verstande dat als er iets misgaat met je Costaricaanse struweel je uitgebreid met je jongeheer in het zand zit als je ergens verhaal wil halen. Dat was voor een redelijk stevige Terra-investeerder, die in de verhuizing naar Luxemburg net zoveel zag zitten als een blinde vink in een Chinese kolenmijn, recentelijk aanleiding om aangifte van diefstal en heling te doen bij een smurfbureau in zijn woonplaats. Een recherchesmurf gaat nu uitzoeken of de ouwe stichting inderdaad diefstal heeft gepleegd en CATF als heler kan worden gebrandmerkt.
Kan je misschien lacherig over doen, maar wie deze serie de laatste tijd een beetje heeft gevolgd, weet inmiddels dat er de laatste drie, vier jaar geen reet aan onderhoud is gepleegd aan een hele stoot percelen in het noorden van Costa Rica. En dat daardoor de ziekte SDLT daar door de teaktakken jodelt met alle verliezen vandien. Wie is daarvoor op zijn vestje te spugen? De ouwe stichting cq. de bestuurderen en de vermaarde toezichthouder ervan? Of moet je daarvoor aankloppen bij de Luxemburgse Nachwuchs, bij wie blotebene het plan zou leven om de als financiƫle bufferzone fungerende Costaricaanse trusts om te zagen?
Beeteeweetje: Morgen zou de eerste dag zijn waarop de unithouders voor het eerst hun verworvenheden in Costa Rica op de markt konden smakken. Mogelijk wordt dat wat later, want Ernst & Young is kennelijk nog steeds bezig om het ei uit te broeden over de huidige stand van zaken aan de overkant van de plas. Inclusief de waardebepaling van de groene groeisels. Niet onbelangrijk zouden wij zo zeggen. Noch voor de luitjes die met lichte walging de boel in de ramsh willen pletteren, noch voor degenen die de status van unithouder ambiƫren. Ziet u wat donkere wolken in de verte? Ja, wij ook. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Hoe fris is Terra Vitalis