Deal (000)

vrijdag 16 oktober-2009
Toen Franse troepen in het voorjaar van 2008 Sarobi overnamen van hun Italiaanse collega's dachten ze een eitje te hebben. In de periode daarvoor was er namelijk in die regio van Afbaardistan heulemaal niks gebeurd. Maar helaas hadden de haantjes een iets andere opvatting van hun taak dan de wops. Dus gingen ze bijvoorbeeld over tot agressieve verkeerscontroles. Het was meteen eilie in de tent. En in augustus werden er tien patrouillerende Franse ijzervreters door de Talibanjers afgemaakt.
De betrokken baarden dachten namelijk nog steeds vandoen te hebben met Italianen en daarmee hadden ze indertijd stiekem een niet-aanvalsverdrag gesloten. Tegen betaling uiteraard, want voor niks gaat de koperen ploert op. Ook daar. De volgelingen van Captain Caveman dachten door Silvio's ragazzi besodemieterd te zijn en organiseerden een gehaktdag.
Lullig, maar wel begrijpelijk: bij de overdracht van hun mandaat in Sarobi aan de Fransen hadden de Italianen niks gezegd over hun deal. Wil trouwens niet automatisch zeggen dat de Franse club er geen hol van afwist. Half Kabul wist hoe de Italiaanse vlag erbij hing. Maar misschien wilden Sarko's gamins het gewoon niet geloven. De prijs voor dat ongeloof was duur.
Ondertussen is zowel in Rome als Parijs een zware pleuris uitgebroken. De ontkenningen schieten als raketten over de Alpen. Jammer, want als je met een bundel florijnen de Taliban kan overhalen om de geiten weer te gaan hoeden is dat altijd beter dan AOW-meloenen uit te geven voor een uitzichtloze oorlog. Iets voor Geert misschien? O nee, die heeft een andere opdracht.

deal

  • Hits: 323
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch