Skip to main content

Rupsje nooitgenoeg

06 september 2017

Daniele Nouy, één van de opperbobo’s van de ECB, de Europese Centrale Bank, toonde zich bezorgd. De ECB heeft te weinig macht, volgens Daniele, en daar moet snel wat aan worden gedaan. Want, stel je voor dat er ergens in de EU een bank op omkiepen staat en de rekeninghouders willen nog snel hun geld weghalen. Dat moet niet kunnen! Dus, komt de ECB binnenkort met scherpe richtlijnen, waaronder het onmogelijk te maken om geld op te nemen en ook om electronische overboeking van een rekening bij zo’n bank te bevriezen. Zo’n bevriezing kan tussen de 5 en 20 dagen gaan duren.

Het tekent wel dat het allemaal geweldig gaat in de EU. Net als in dit land, waar de ondernemingen enorme winsten draaien, maar absoluut niets daarvan willen zien verdwijnen in hogere lonen. Nee, daarvoor moet de overheid maar opdraaien, nog wat minder collectieve regelingen en alles is helemaal in orde.

Trouwens over de EU gesproken, het gaat zo geweldig goed met de democratie daarbinnen dat de Luxemburgse voorzitter te kennen gaf dat voortaan alle internationale handelsovereenkomsten niet meer goedgekeurd hoeven te worden door de nationale parlementen. Dat vertraagt alleen maar.

Deze opmerking gaf zo’n schok aan de kabinetsonderhandelingen in het Haagse dat ze even een borrel moesten nemen. Daarna was het weer de orde van de dag.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 september 2017