Ons Jos (002)

09 april 2017
Hits: 329

zaterdag 9 april-2005
Nee, we hebben nog geen antwoord van Jos Kieboom. Druk natuurlijk hè. Of misschien was ie wel in Rome uitgenodigd. Goed, we wachten het nog even af.
Terug naar de brief die Slobodan Mitric, alias Karate Bob, eind augustus schreef aan Ruud Lubbers. Effe lekker, heb je net intern de eerste ronde van “Billen-gate” winnend afgesloten, je neemt een pilsje en je krijgt op je bureau in Genève zo’n nucleair briefje uit Holland onder je neus. Open en bloot gefaxt!! Weliswaar in het Servisch geschreven, maar leuk is anders.
Je ziet het voor je. Krijgt zo’n toch al schichtige secretaresse de hartekreet van Bob onder ogen. Héééé, denkt die juf, wat is dat? En voor ze er een vliegtuigje van vouwt en het op het bureau van haar hoogste chef mikt trekt ze even een copietje. De rest is zo klaar als een klontje voor Bonfire. Niet aan denken. Hoewel de Amerikanski’s natuurlijk volledig op de hoogte waren van de contacten die Ruud in de eerste helft van de jaren tachtig met Mitric onderhield (1).
Wat doet een vluchtelingencommissaris als er zo’n lijk uit de kast dondert? Gaat ie aan touwtjes trekken? Doet ie niks? Belt ie met Ria? Zouden we graag willen weten, maar daarover is geen regel terug te vinden in “Operation Twins”. Ja, wel iets over Ria. Dat stond ook in Bob’s brief in een PS. Willen we u niet onthouden. Quote:

“Your wife, mrs. Ria Lubbers has still not paid for my book “Nederland’s Maffia” and the delivery costs, which she ordered in 1985 through my wife, the artist Iris Mitric-De Vries.
Is it part of your family not to pay for your debts and violate agreements?
”

Zo. Over openstaande rekeningen gesproken. Stay tuned.

1. Zie ondermeer “Steekspel rond een uraniumdeal” op de site van de Morgenster en “Schaduwcommando van de Prins, deel 6” in Kleintje Muurkrant 342.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 329

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch