Skip to main content

Démasqué

dinsdag 21 mei-2013
Vorige week hebben we fors aandacht besteed aan Ryan Christopher Fogle. De CIA-agent 327 die in Moskou bij de vodden werd gegrepen tijdens een wrakke poging om met een zak met poen een FSB-collega die zich had verdiept in de Kaukasusproblematiek te transformeren in een asset. Een operatie die alles te maken had met de al even armzalige vliegende-plofkip-in-het-pannetje-affaire in Boston, waarbij de gebroeders Tsarnaev de Jan Doedelprijs verwierven (1).
In het verlengde van deze tragedie maakten de in pissed off-sfeer geraakte Ruskies afgelopen weekend de naam bekend van het CIA-opperhoofd in Moskou. Ene Steven Hall. Iedereen binnen de diplomatieke scene zwaar uit zijn stropdas. Het noemen van nulnullennamen was absoluut "not done". En de hele westerse mainstream volgde trouw. Nergens Steven Hall. Zelfs geen Steven H. of S.H. Dat was wel even anders toen de reden voor de Amerikaans/Britse Gleiwitz-inval in Irak (Saddammeke's nucleo-, bio- en chemische wapenarsenaal) in discrediet dreigde te raken door het optreden van oud-ambassadeur Joseph Wilson. Bij die gelegenheid werd de naam van diens vrouw CIA-agente Valerie Plame door het Witte Huis rücksichtlos op de keien gegooid. Medewerker Scooter Libby werd voor de wolven gegooid, maar later door president George Wacko Bush gepardonneerd. Dus wat nou geen namen noemen? Allemaal fucking bullshit.

(1) Eind vorige week dreef in de mainstream de drol mee, dat de jongste van de gebroeders onder een stortbui van kogels nog even de tijd had gevonden om een briefje te redigeren op een wand van de woonboot waar hij zich schuil hield. Daarin stond ondermeer dat als je een muslim aanvalt, je ze allemaal aanvalt, dat zijn broer een martelaar was en dat de slachtoffers van de vliegende pannen “collateral damage” waren. Het is allemaal zo doorzichtig, dat je geen bos uien meer nodig hebt om in huilen uit te barsten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen