Marcel (003)

donderdag 11 september-2008
Nog even iets over de vermelding van gisteren, dat de nu in een Brugse kerker verblijvende pedo-hunter Marcel Vervloesem mondjesmaat bezocht kan worden. Dat blijken wel moeilijke mondjes te zijn. Als je namelijk aan de kerkerleiding laat weten, dat je graag persoonlijk wil zien hoeveel Marcel inmiddels is afgevallen na zijn slankheidskuur, dan wil dat niet meteen zeggen dat je morgen door een glaasje mag kijken. Of met hem mag praten. Nee, nee. Marcel moet zelf aangeven dat ie je wil zien. En dan nog natuurlijk. Want er moeten wel 87 man beschikbaar zijn om de ontmoeting te begeleiden, de dokter moet het goed vinden, de schoonmaker ook (want je kan niet zo maar met je vuile poten over de pas gedweilde kerkergang banjeren), etcetera etcetera. Da's een nieuwe regeling die al jaren geldt. Zeggen ze.
Overigens maakt Marcel's halfbroer Victor het uitstekend (1). Dank u. Ondanks het feit dat zijn schrijfkunst zich nog in een prenataal stadium bevindt is hij na zijn coup bijvoorbeeld miraculeus opgeklommen tot bestuurslid van de OCMW in Herentals. Da's een bestuurlijk vehikel dat maatschappelijke dienstverlening biedt aan alle inwoners van deze metropool met speciale aandacht voor de zwakkeren onder hen. En Victor heeft de portefeuille van justitie en ... jeugdzaken op zich genomen. Vanwege zijn expertise. Verder is hij nu lid van de gemeenteraad en is binnen de context van dat geachte college tot president van de commissie veiligheid en politie gebombardeerd. Vanwege zijn expertise. Gevoegd bij het feit dat Victorreke vertegenwoordiger van Herentals is geworden bij de Pidpa (productie en distributie van drinkwater der provincie Antwerpen) en Cipal (Centrum voor informatica voor de provincies Antwerpen en Limburg) en wij kunnen concluderen dat hij zo langzamerhand klaar is om de keizerskroon van Rik van Looy over te nemen (2). Wie een verzoekschrift daartoe wil indienen is bij deze uitgenodigd. Stay tuned.

1. Victor staat voor de goedgelovigen onder ons te boek als de man die indertijd het initiatief heeft genomen om een einde te maken aan Marcel's hoogst vervelende pedo-jacht. Door hem samen met een stel andere luitjes met een allergie voor leugendetectors te beschuldigen van ... pedofilie en sadokunstjes. Geen Belgenmop.
2. Voor de minder sportieven onder ons: de fameuze oud-wielrenner Rik van Looy werd in zijn glorietijd ook wel de Keizer van Herentals genoemd. Maar je kan niet alles weten.

Marcel

  • Hits: 294
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch