Let the music begin (001)

01 april 2017
Hits: 317

vrijdag 23 mei-2014
Hoe simpel kan het zijn? Een paar dagen geleden sleepten Vladimir Poetin en Xi Jinping eindelijk de Holy Grail over de drempel. Een deal waarbij Rusland tegen een schappelijk prijsje China dertig jaar lang gas levert. Totale waarde van de grail? 400 miljard dollar. Nou ja, dollar. Als over een paar jaar alle benodigde buizen in elkaar zijn geschroefd en de Chinezen het Russische gas onder hun wok kunnen aansteken zal er betaald worden in roebel en/of renminbi. Geen dollar meer. Ter illustratie: Tijdens dezelfde ontmoeting tussen Vlad en Xi werd er ook een krabbel gezet onder een deal tussen de Russische VTB-bank en de Bank of China. Daarbij besloten de twee geldzakken nauw te gaan samenwerken op het gebied van financiering, investeringen, activiteiten op de kapitaalmarkt en meer van dat soort leuke dingen voor de mensen. En de dollar verder links te laten liggen. Dat is niet leuk voor ons. Want onze navelstreng zit vast aan de groene rug. En het enige dat we kunnen bedenken om het tij te keren zijn sancties, het uitpakken van bossen Gladiolen en desnoods ordinair militair geweld.
Gisteren ontploften er een reeks bommen in Xianjang aka Oost-Turkestan (1). De zoveelste aanslag in de laatste weken. Zo doen we dat.

(1) Zie voor deze benaming van het betrokken gebied bijvoorbeeld aflevering 3 van de serie Freedom House dd. 15 augustus 2008

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017
Aantal keren bekeken: 317
Let the music begin

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch