De doos van Pandora (006)

vrijdag 11 april-2008
Schrijft Gekke Koe-journalist Daniel Hopsicker een paar dagen geleden, dat ene Marc Harris betrokken was bij de vlucht van de Skyway DC-9, die twee jaar geleden een slordige 5,5 ton coke wat ongelukkig in Mexico aan de grond zette. Nee, niet indaflesh, want Marc zit momenteel 17 jaar kruipruimte uit in een Amerikaans budgethotel (1). Nee, het ging om een stel van zijn ouwe makkers, die zich al decennia ongestraft schuldig maken aan het opzetten en laten ploffen van investeringsmaatschappijtjes in het Caraibisch gebied. Zeg maar op zo'n beetje dezelfde manier als onze eigen groenvehikels in Costa Rica. Alleen gaat het in het Amerikaanse geval om echte topjongens, want Marc ging niet om met simpele oetlullen. Zo was ie naar eigen zeggen bijvoorbeeld een gappie van John Singlaub, die indertijd furore maakte bij de coke-voor-wapens-deals binnen het kader van de Iran Contra-affaire. Verder maakte Marc zich ooit verdienstelijk door Vladimiro Montesinos een jet ter beschikking stellen om via Aruba de poten te nemen uit Peru, waar ie jarenlang de functie van spionagetsaar had bekleed tijdens het regime van prez Fujimori. En geloof het of niet maar in Skyway-verband valt ook de naam van de Saoedische aartszwendelaar Adnan Khashoggi, de ouwe gabber van prins Bernhard en ook al een grote speler binnen het Iran Contra-complex (2).
O ja, bijna vergeten. Okke Ornstein. Onze correspondent in Panama, die via zijn echtgenote en personeelsleden zulke warme betrekkingen met Marc Harris onderhield en in 2007 nog in het nieuws kwam door ernstige strubbelingen rond zijn investeringsmaatschappij Tulip Fund (3). Beleggen en ondeugende middelen. In de Caraiben zijn het net neefjes van elkaar. Stay tuned.

1. Voor wat meer info over Harris kunt u het beste even op de knop van onze zoekmachine drukken.
2. Zie voor verklaringen over prins Bernhard's drugsconnectie bijvoorbeeld het artikel "De Bank" op de site van De Morgenster of het artikel "Bende" van 10 maart jl. Voor de avonturen van Adnan in dit verband verwijzen wij graag naar de serie "Air Holland en de Khashoggi-connectie" (zie elektronisch archief).
3. Zie voor Okke eveneens eerdere afleveringen van deze serie uit 2003 (gebruik zoekmachine)

de doos van pandora

  • Hits: 396
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch