Skip to main content

Royalty (036)

19 december 2016

Ze wisten het niet. Bilderbea en Willy. Dat pappa cq. opa Benny in de jaren zeventig een sluwe deal had gesloten met een toenmalige regering om de blauwe brievenbrigade op te zadelen met een jaarlijkse teruggave van meloenen belastingpoen. Van Willy willen we nog wel aannemen dat ie van niks wist. Maar dat Bea niks van die regeling wist weigert bij ons de adamsappel te passeren. Horen we normaliter verder niks substantieels meer van. Zoals zoveel van Benny's geheimen samen met zijn stoffelijke resten in Delft de trap af zijn gedragen. Wat heeft ie namelijk allemaal voor shit bekokstoofd als ie uit ging waaien in de Mount Kenia Safari Club? (1). En diezelfde vraag kunnen we opgooien als we denken aan de 1001 club. Een mengsel van duur en dubieus, waarin naast BCCI-topman Abedi bijvoorbeeld ook de Britse majoor Louis Mortimer Bloomfield en de Amerikaanse bef Edwin Weisel zich nadrukkelijk manifesteerden. Bloomfield was een ouwe geheimsmurf uit WO II, die in 1958 op het idee kwam de wereld te verrijken met de Permanent Industrial Expositions Company aka Permindex. Een uiterst onaangenaam riekende onderneming, die later door openbaar aanklager James Garrison werd aangewezen als de motor achter de moord op JFK in Dallas, Texas (2). Ook leuk om te weten: het in Montreal gevestigde Permindex beschikte in Texas over een filiaal, de International Control Corporation. Die onderneming stond onder leiding van de beruchte bef Roy Cohn (3) en mafiadon Joe Bonanno.
Een van de verbindingen die prins Bernhard met Permindex onderhield was de al eerder genoemde Edwin Weisel. Deze Grote Appelbef was namelijk een vriend voor het leven van Roy Cohn. Uit de brand ben je ermee. Beroepsmatig behartigde deze Edwin ondermeer de louche zaken van het zogenaamde Gotham Committee, dat zich bezighield met het in de gewenste richting duwen van de Democratische partij. Anchor man van dit vehikel was de door alle zeeeën gewassen Averill Harriman, die op latere leeftijd in het bootje stapte met de adellijke Pamela Beryl Digby. Een door de wol geverfde mevrouw die nog later in het vaarwater kwam van een meisje dat we ooit leerde kennen bij een andere plechtigheid in Delft (4). Shit? Ellende? Mag je wel zeggen. Gelukkig weet Willy van niks. Stay tuned.

(1) Hebben we eerder dit jaar een heul fleurig boekje over open gedaan. In verband met 9/11 en met The Donald Connection.
(2) Zie het artikel "Een telefoontje van Paleis Soestdijk" van Peter Edel dd. 1 mei 2013.
(3) Roy was ondermeer de grondlegger van het koterkruipersnetwerk in België, dat later een zwart stukje geschiedenis zou schrijven.
(4) Zie aflevering 10 van de serie “Mabeltje” dd. 8 oktober 2003.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016