Zwijgen is voor de daders (006)

zondag 31 januari-2010
U wist het. Natuurlijk wist u het. Niet alleen in Nederland staan doofpotten. En niet alleen in Nederland worden u, wij en onze vertegenwoordigers in het parlement regelmatig voor doos gezet als wij graag een pondje meer willen weten over groezelige affaires. Zoals die rond Jan Peter Lullo’s steun aan de Angelsaksische Blitzkrieg in Irak en de daarop volgende en nog steeds voortdurende Silbertannejaren. Compleet met Barbiepraktijken in Abu Ghraib en een Nacht und Nebel op Cuba.
De commissie Davids kwam hooguit halfweg. De rest bleef bedekt. Lullo bleef zitten.
Gesteund door Wout. In landsbelang. Fuck.
Om nog maar te zwijgen over de buitengewoon ernstige hopsaffaire rond onze secretaris-generaal van Justitie, de in de suspecte dood van Maarten van Traa eindigende IRT-affaire, de Mabel Grisse Smit-affaire, prins Bernhard’s Northrop-affaire etcetera. Er is een muur van staatsgeheimen opgetrokken rond Den Haag. Daarbinnen heerst onze eigen "deep state".
Maar wat dacht u van onze zuiderburen? Die kunnen er ook wat van. Wij hebben in de loop der jaren binnen onze bescheiden mogelijkheden heul wat aandacht besteed aan het schaduwdossier Dutroux. De X-dossiers. Met speciale aandacht voor de adellijke gebroeders Lippens. Samen met verbeten Belgische collega’s. Het hielp geen reet. Dutroux was niet helemaal de "lone nut", maar veel scheelde het niet. Serieuze smurfverhoren van hoge mieters? Van hoekstenen van de samenleving? Ben je besodemieterd.
Een van de laatste Mohikanen in dit gevecht om gerechtigheid was parlementarier Andre van Nieuwkerke. Hij verloor. Kansloos als hij was tegen de kongsie van hooggeplaatsten en hun befpaladijnen. De laatste stuiptrekking vindt u hier. Schandalig. Het is over. Don’t stay tuned.

Zwijgen is voor de daders

  • Hits: 334
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch