Leuter (001)

08 april 2017
Hits: 502

donderdag 29 januari-2009
Lijkt ons heerlijk. Om CIA-agent te zijn. Je krijgt een license om luitjes die je niet lekker liggen onder water te houden tot ze blub zeggen. Je kan ze ook gewoon kelen. Je kan in andere landen coupjes plegen als de baas van het Witte Ziekenhuis dat nuttig vindt. Je kan documenten vervalsen om tegenstanders te bezwadderen. Je kan vanuit de lucht van bruiloften begrafenissen maken. Je kan de andere kant opkijken bij een voorstelling van het Flying Circus. Je kan een muslimclub in elkaar hangen die je de schuld kan geven van alle shit in de wereld en daarom "het schijthuis" (al qaida) noemt. Enzovoort enzovoort. En allemaal straffeloos. Zolang het een beetje spoort met de planning van je firma.
Zo kan je dus bijvoorbeeld niet in Algerije een muslima uitnodigen voor een bijeenkomst op de ambassade, een pilletje in haar drankje doen en haar vervolgens flink bangen voor het oog van een videocamera. En dat kunstje vervolgens een paar maanden later herhalen met een andere muslima. Kijk, dat kan nou weer net niet. Daarvoor word je teruggehaald naar Langley en mag je voor de rest van je diensttijd je konijnen voeren of je wasbeer een beurt geven.
Denk niet, dat deze story een script voor een fillum is. Het is real life. Het gaat om Andrew Warren, de chef van de CIA-winkel in Algiers. En het wordt door Obama en Hillary niet licht opgenomen. Ze hebben zelfs ambassadeur David Pearce teruggeroepen naar Washington voor overleg. Wijze les van dit verhaal voor 00zevens in de dop: je mag alles, maar loop nooit zomaar achter je leuter aan.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Aantal keren bekeken: 502

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch