Lente (015)

01 april 2017
Hits: 414

woensdag 5 juni-2013
De wind moet ergens gedraaid zijn, want de steun aan de Syrische lente brokkelt af als een suikerklontje in een heet koppie koffie. De CIA heeft de baardige padvinders van Al Nusra tijdelijk in de WW gemieterd en naar aanleiding daarvan zal de Hezbollah vriendelijk verzocht worden pleite te wezen uit Syrië op straffe van ex-communicatie.
Een van de middenoostelijke landen die bij deze ontwikkeling zwaar voor lullo staan is Turkije. Als je jarenlang de grens openzet voor elke vechtlustige baard om Assad een mes in zijn reet te steken en verder de smokkel van allerlei wapentuig toestaat mag je toch een schouderklopje van je gappies in Washington, Brussel en Tel Aviv verwachten. Dus niet. Ineens staat een plein in Istanbul vol natuurliefhebbers en voor je het weet lijkt er een ongewenste lente uit te breken en moet je al knuppelend je voorraad Amerikaans traangas aanspreken. Nog gekker, Heinz Kerry heeft de Turkse autoriteiten gevraagd om een diepgaand onderzoek naar het overmatige geweld van de Turkse smurfen bij het herstellen van de orde. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken vraagt zijn grootste gap in de Islamitische wereld waarom hij zoveel geweld gebruikt!! Het is bijna een gotspe. Tenzij Washington ineens een mogelijkheid ziet om Turkije in een paar kleinere hapklare Heinekenbrokjes op te delen. Een geopolitiek gericht op verzwakking van de Islamitische olielanden, die tot nu toe uitstekend heeft gewerkt in Joegoslavië, Libië en Irak, maar helaas in Syrië schipbreuk lijkt te gaan lijden.
Goh, wat een analyse weer. Straks worden we nog gevraagd voor Clingendael. Btw. Kan iemand onze Patriots even een enkeltje Eindhoven aanbieden? Je moet er niet aan denken dat ze in verkeerde handen vallen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017
Aantal keren bekeken: 414

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch