Hoe fris is Terra Vitalis? (032)

24 maart 2017
Hits: 506

woensdag 30 mei-2012
Wat nou SDLT? Van iemand die het absoluut weten kan hoorden wij, dat die ziekte tussen de teaktakken is te voorkomen cq. te bestrijden door intensieve verzorging van de percelen. Als je ervan uitgaat dat de door ons geraadpleegde bolleboos gelijk heeft, dan mogen we tot de conclusion jumpen, dat het met die Costa Ricaanse verzorging de laatste jaren dus knudde moet zijn geweest. En dat niet alleen, de controle op de Henrico Juannen vanuit Nederland was eveneens van het gehalte “tikkie terug, Jaap”.
Dat sluit naadloos aan bij wat we lezen in het eerste “issue” van CATF. De Luxemburgse Terra-opvolger meldt fijntjes, dat door de samenwerking met Alfheim & Co een vette streep is gehaald. Die club werd geacht CATF te adviseren bij het doorploegen van de investeringen in de Costaricaanse bedoening. Maar de CATFangers kwamen er al gauw achter, dat Alfheim helemaal geen boots on the ground had in Costa Rica en in wezen dus uit de tweede hand zat te ouwehoeren. Stond niet bij wie precies aan de touwtjes trokken in Alfheim en zijn Co. Van de website werden we ook niet veel wijzer, want die was onder constructie en meestal is dat geen glorieus teken. Plus het feit, dat de onderneming gevestigd is in het zo Menselijke Utrecht en we krijgen een flauw vermoeden hoe de vork in de stam steekt.
Grappig binnen dit verhaal is, dat CATF na het lozen van Alfheim de Latin American Timber Cooperation in de arm heeft genomen. Baasje daarvan is enen Gijsbert van der Woude, die zich al sinds mensenheugenis door de teakbossen slingert. Op zich dus geen gekke keuze, maar de naam van deze teaktarzan vinden we ook terug binnen CATF zelluf. Gijs is namelijk ook lid van het CATF-bestuur en bekleedt de functie van Head Forestor. Dat was ie ook al eens bij Terra Vitalis, dus hij weet van sombrero en rand. Wij verbinden aan deze curieuze gegevens geen conclusies, maar als ie bij een goeie audicien is geweest dan hoort God ons brommen.
In juni komt het o zo gerenommeerde Ernst & Young, dat ook al heel wat kreupele rondjes op het Terra-complex achter de rug heeft, met zijn eerste waardebepaling van CATF’s bezittingen aan de overkant van de plas. Maar voor die onweersbui uit geven wij deze week nog een salvo af. Bijvoorbeeld over de verantwoordelijkheid voor deze nieuwe malaise. Vinden we leuk. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Aantal keren bekeken: 506
Hoe fris is Terra Vitalis

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch