Poen en polletiek (006)

01 maart 2017
Hits: 450

vrijdag 1 maart-2013
Volluk. Is daar iemand? Zoiets moet er afgelopen woensdag geroepen zijn, maar dan in het Frans. Er stonden namelijk smurfen aan de deur bij de voormalige Franse minister van Binnenlandse Zaken Claude Gueant. Ze wilden graag even door zijn bullen snuffelen binnen het kader van een onderzoek naar stekertjes die president Sarkozy in ontvangst zou hebben genomen. De extraatjes zouden afkomstig zijn geweest van Sarko's Libische vriend Khadaffi, die op dat moment nog geen mes in zijn reet had gekregen. Het zou gaan om een bedragje van 50 meloen dat in de loop van 2006 en 2007 zou zijn gestiekt ter ondersteuning van monsieur Bruni's verkiezingscampagne. Nou werden de reële kosten van die campagne geschat op zo'n 22 meloen, dus iemand moet nog ergens een vet spaarvarken in zijn schuurtje hebben. Sarkootje ontkent tot nu toe alles, maar hij heeft ook nog niet bij Oprah gezeten.
Waarom Gueant bezoek kreeg? Simple. Hij zou bij de deals betrokken zijn geweest. Die werden samen met Khadaffi's stafchef Bashir Saleh in elkaar gesleuteld en de bijbehorende papieren rompslomp zou momenteel berusten bij de in een Franse vluchtelingenvilla verblijvende Libische ex-premier Al Baghdadi Mahmoudhi.
Dit alles kwam aan de orde bij het proces tegen Ziad Takiedinne. Een Libanese scharrelaar en gros die eveneens bij de Libisch-Franse onderhandelingen aanwezig was en daarnaast ook nog een Pakistaans pommetje met Sarko en diens partij heeft te schillen in verband met het heen en weer schuiven van een heel stel steekpenninkskes bij de verkoop van drie Franse onderzeeërs (1).
Ze zijn er voorlopig nog niet uit in Frankrijk. Als eenvoudige boerenleuters zouden wij de bij het onderzoek betrokken smurfen willen adviseren om eens “volluk” te roepen bij de deur van Mahmoudi. Maar waarom makkelijk als het moeilijk kan? Stay tuned.

(1) Zie de eerdere afleveringen. Als u daar de kracht niet meer voor heeft raadpleeg dan in ieder geval aflevering 4.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Aantal keren bekeken: 450
poen en polletiek

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch