Roestig (036)

16 oktober 2018
Hits: 1668

Je kan denken, wat kan ons die kut-Mercedes schelen. Per slot hebben smurfen van het HARC-team, het RIVM en nog wat strooigoed op dat terrein eraan gesnuffeld en blijkbaar niks alarmerends gezien in de onverklaarbare roestplekken aan de onderkant van het antieke vehikel en het geknoei met de bijbehorende paperassen. Dus einde verhaal. Maar wij zijn anders getrouwd. Want we mogen door een stel kopkluivers als onderzoekjournalisten zijn afgekeurd (1), ons team heeft inmiddels binnen deze serie toch voldoende suspecte feiten naar boven gewurmd om het vermoeden te rechtvaardigen dat de jongens en meisjes van de Staat der Nederlanden een reden hebben gehad om de affaire mee te geven met een vullesschuit. En dat kwaaie vermoeden is er door de laatste ontwikkelingen niet zwakker op geworden. Zo hebben we vorige week uitgevogeld dat de loods die de zogenaamd failliete vervoersonderneming Ronex in Ridderkerk afhuurde deel uitmaakt van een complex met een interessante achtergrond. Het komt namelijk voor in de annalen van een Londense loanshark binnen de vastgoedsector: de CBRE Loan Services Limited in Londen (2). Temidden van een imposante massa andere Nederlandse stenen ter waarde van bijna 460 meloen die toebehoort aan de hier en daar als berucht te boek staande Heemsteedse stapelaar Cobraspen van Luigi Prins. Met in dit verband zowaar een zakelijke connectie met makelaar Cor van Zadelhoff (3). Nou zal vriend Luigi zonder twijfel aanvoeren dat ie van de prins geen kwaad weet als een huurder van een van zijn bedrijfsoptrekjes activiteiten blijkt te hebben ontplooid die het licht niet kunnen verdragen. Daarin verschilt ie niks met om eens wat te noemen collega Roeland Voerman (4). Maar heeft ie inderdaad niet geweten wat er bij Ronex over de Bühne ging? En dan hebben we het echt niet alleen over dat enge spul waarvoor “onze” Mercedes als muilezel dienst deed. Per saldo heeft de ook al van ouwe Mercedessen gecharmeerde Luigi (5) samen met voormalig wasserettebaas Erik Bos een avontuurlijk verleden, waarop wij in het artikel “Luigi en Erik” dd. 12 januari 2017 al eens hebben gewezen. Je moet wat. Zeker in tijden waarin de banken wat minder scheutig zijn en je je ten lange leste moet wenden tot een Londense Scrooge om je megalomane plannen te kunnen realiseren. Meer over deze intrigerende vastgoedconnecties in de volgende aflevering. Stay tuned (JP).

(1) Zie het artikeltje “Dit is geen nieuws” dd. 27 augustus 2018.
(2) Deze Londense outfit is een onderdeel van CBRE Group,vroeger CB Richard Ellis. Een internationaal opererend vastgoedvehikel met zijn hoofdkantoor in Los Angeles.
(3) Zie voor de manier waarop het kantoor van deze polopaardenlul functioneert de serie “Scheve schaatsen”.
(4) Zie aflevering 32 van de serie “Vrienden onder elkaar”.
(5) Luigi met zijn heilige Duitse koe. Tuuttuut.

sybrand
Als we jullie zoekmachine mogen geloven komen we op 96 hits voor stenenschuiver en /of stapelaar. Als we alleen 'stenen' invoeren...
Nou weten we tenminste exact waar het om draait in deze wereld: mannen met veel vastgoed, wijven en verwarrende middelen. Jullie zitten op 't goede spoor. Zie Trump, hij bezit samen met zijn vrienden en familie half New York en (bezat) bezit de mooiste exemplaren van het vrouwelijk geslacht. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 oktober 2018
Aantal keren bekeken: 1668

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch