Skip to main content

Roestig (026)

07 mei 2016

Zijn er onverlaten naar binnen getrokken? In verband met die 2900 kilo Witte Neus in 010. Geen idee. Stilte alom. Maar naar verluidt gaat 't om lieden die in de vorige eeuw al actief waren binnen de vervoersonderneming Dailex en aanverante artikelen. Dat is kaassie voor ons, want Dailex is prominent aanwezig in het Morgenster-artikel “Retourtje Cantrade, vol onderlinge connecties tussen grootheden uit de witte en zwarte wereld (1). Met als middelpunt de in Zwitserland gevestigde Bank Cantrade en later Swiss Partners met vader en zoon Van Riemsdijk en een paar Van Lanschotjes aan het stuur (2). En maar lullen over Panama. Stay tuned.

(1) Zie voor Dailex ook de serie “Shady rond de voormalige Rotterdamse bef G.J. Dolk en aflevering 6 van de serie Guido's kunstjes” dd. 5 juli 2001.
(2) Zie voor Cantrade ook ondermeer het Morgenster-artikel “Cantrade en de ABP-affaire, aflevering 7 van de Morgenster-serie Aan de achterzijde van het beursschandaal, aflevering 14 van de serie “IJ,IJ dd. 4 september 2002 (de connectie tussen Cantrade en Willem Endstra).

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 mei 2016