Skip to main content

Roestig (025)

07 mei 2016

Ergens in 2009 ging het mis. Bij Ronex BV. Volgens de toenmalige werknemers op het moment waarop de eilie ontstond rond de uit Amerika geïmporteerde antieke Mercedes. Om de problemen het hoofd te bieden zochten de baasjes van de internationale transportonderneming naar alternatieve inkomsten. Onder andere via een containerlijn op Curacao voor het vervoer van meubelen en soms aanvullende huisraad (1). Er werd een employé naar ons buitengebied gestuurd om daar de boel een beetje in de kieren te houden. Zijn vrouw en kindertjes bleven aan deze kant van de plas. Geweldig? Mogelijk wel voor de baasjes, maar voor de employé in kwestie was het geen botertje tot de boom. Laat staan voor zijn vrouwtje. Die besloot zelfs op een kerstavond in arren moede bij een van de werkgevers aan de deurbel te gaan hangen om wat poen te vragen. Terwille van een warm verblijf onder de boom voor haar koters. Helaas bleek de verraste werkgever een broer van Scrooge te zijn.
Uiteindelijk streek Ronex de vlag, maar de lijn met Curacao bleef intact. Achter de schermen bleef de juridische slag om de Mercedes woeden en een van de betrokkenen in Nederland kreeg in mei 2015 een paar vreemde telefoontjes uit Curacao. Of ie zich verder niet meer met de afwikkeling van de affaire wilde bemoeien. Dat kon namelijk schade toe brengen aan de meubelbusiness. Deed ie dat niet dan kreeg hij de rekening gepresenteerd.
Op 11 maart jl. werd in de Rotterdamse haven 2900 kilo Witte Neus aangetroffen in een container uit Curacao. In verhuisdozen. Aangevuld met nog wat huisraad. Werd gisteren in de publiciteit gemikt. Wij zeggen verder niks. Onze naam? Haas. Stay tuned. (1) Zie aflevering 21 dd. 11 juli 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 mei 2016