Skip to main content

Roestig (033)

03 juni 2017

Nou vooruit. We zullen u helpen. Anders denkt u misschien dat we geheimzinnig uit ons boordje zitten te zwammen. Die Aston Martin had een Engels kenteken: HPJ 515C. Het chassisnummer was DB5/1929/R. Datum van uitgifte: 06/05/1965. Motornummer: 400/1916/V. Het gaat om een DB 5 Vantage model. Fiesta red. Interieur zwart. Er zijn er maar 35 van gemaakt en mocht u echt nieuwsgierig zijn dan kunt een van die exemplaren naar wordt beweerd in Knokke bewonderen. In de garage van kersvers kamerlid mr. Hiddema.
Hoe dit zij. De Aston die wij zoeken behoorde zoals gezegd tot het wagenpark dat in het laatste decennium van de vorige eeuw in beslag werd genomen op een compound in Midden Beemster. Oorspronkelijk zou daar avontuurlijk ondernemer Ron de Jong hebben gebivakkeerd, maar ten tijde van de smurfeninval werden de honneurs waargenomen door good old Stanley Hillis. De wagen zou een tijdje in gebruik zijn geweest bij het overhevelen van plaatjes edelmetaal (kunstig verwerkt in de bodem) en geurend geld naar Zwitserland en een tijdje gestald zijn geweest bij een opeenhoping van klassieke koeien in Zwanenburg, gedreven door iemand uit de intimikring van het illustere Utrechtse kunstjesduo Bertje Degenaar en Bennie Bijleveld.

Zo. Meer weten we er niet van. Mocht u hem tegenkomen dan houden wij ons zeer aanbevolen. Bij voorbaat. Prettige Pinksterdagen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 juni 2017