Skip to main content

Frankenfood

woensdag 7 september-2011
John Dalli is niet zo bekend als Bibi maar heeft ook zo zijn voorkeuren. Jammer genoeg is John de Europese Commissaris voor Gezondheid en Consumentenaangelegenheden. Op zo'n plek kun je wat doen voor de belangen van de consumenten in de EU. Dat doet John ook. Hij vindt dat allerlei beperkende regels rond genetisch gemodificeerd voedsel belemmerend werken en dus weg ermee. Ja consumentenzaken betekenen in de bizarre wereld van de EU niet zoveel. Tenslotte draait het om corporaties, hoe groter hoe beter. Zo kreeg Monsanto groen licht van de EU, besmetting? Gelul volgens John.
Toen Karl Heinz Bablok, imker in Beieren merkte dat zijn honing was besmet door Frankenmais van Monsanto (Mon 810), pikte hij dat niet. Hij naar de rechter en verloor, ging door tot aan het Europese Hof en ... won. Als imkers schade leiden doordat een boer Frankenmais Mon 810 plant en de pollen daarvan in de honing terecht komen, dan is die boer aansprakelijk voor de financiƫle schade van de imker.
Lijkt wel een beperkende regel, dus zal John al bezig zijn met het treffen van maatregelen in het belang van de consumenten uiteraard.

Klik hier om uw reactie toe te voegen