Skip to main content

Ship Ahoy (010)

17 januari 2017
Hits: 528

woensdag 27 januari-2010
In aflevering 8 dd. 22 januari trokken we naar boven dat er bij onze avontuurlijke rakker Theo Cranenendonk thuis documenten waren aangetroffen over uraniumdeals. Maar volgens Italiaanse persberichten was dat niet het enige. De betrokken smurfenbrigade zou ook de hand hebben gelegd op paperassen die betrekking hadden op de firma ODM (Oceanic Disposal Management). Een Zwitsers vehikel van de Italiaanse ingenieur Giorgio Comerio, dat in de loop der jaren duizenden tonnen giftig afval heeft geloosd in Derde Wereldlanden.
Maar er is meer. Giorgio had ook een plannetje ontwikkeld om de zeebodem te verrassen met chemische, biologische en nucleaire kadootjes door gebruikmaking van torpedo’s. Daarover kregen wij een interessante mail vanuit Calabrië die wij u niet willen onthouden. Komt ie:

"De rederij Attanasio, eigenaar van de "Mare Oceano" en advocaat David Mills stonden samen voor de rechter in verband met de steekpenningenaffaire rond Fininvest. De naam van Mills komt voor in het verslag van Greenpeace over het vervoer van giftige afvalstoffen. Er schijnt een internationale organisatie te bestaan, the Network, die in de City van Londen zijn domicilie heeft. Die organisatie heeft de laatste tien jaar niet alleen de financiën verzorgd voor een groep criminele ondernemingen op het gebied van vervoer en illegale verwerking van giftige afvalstoffen, maar hen ook steun en dekking heeft verleend.
Als tussenpersoon trad Giorgio Comerio op. De oprichter van ODM. Giorgio is een ingenieur en heeft tussen 1977 en 1988 samengewerkt met Euratom om een systeem te ontwikkelen waarmee nucleaire afvalstoffen onder de bodem van de zee konden worden gedumpt met torpedo’s. Het zogenaamde plan Dodos (Deep Ocean Data Operating). Hij kreeg daarbij oorspronkelijk de steun van Italië, Frankrijk, de VS, Zwitserland, België, Canada, Australië, Japan, Engeland, Zweden, West-Duitsland en ... Nederland. Dat torpedo-plan was het hoofdthema van een ODM-brochure die in de villa van Comerio werd teruggevonden tijdens een huiszoeking. Volgens sommige getuigen zou er zelfs sprake zijn van 45 buitenlandse concessies om kernafval in zee te dumpen, waarbij de torpedo-methode tot de mogelijkheden behoorde. Van de Philippijnen tot Cuba, van Sudan tot Kenia, van Brazilie tot Irak, van Egypte tot Joegoslavië. Tijdens het parlementaire onderzoek verklaarde maarschalk van de carabinieri Nicolo Moschitta, dat Comerio steekpenningen had betaald aan de Somalische leider Ali Mahdi om bij Bosaso een schip met gifvaten af te zinken.
Bij diezelfde huiszoeking werd overigens eveneens een afschrift gevonden van het overlijdenscertificaat van Ilaria Alpi.
Als internationaal contactpersoon kwam hij in aanraking met David Mills en samen zijn ze zaken gaan doen via Filtrade Services International
".

Mills? David Mills? Was dat niet de advocaat die tegen het bedragje van 340.000 Pond vriend Berlusconi uit de wind hield door het afleggen van een valse verklaring in de corruptieaffaire rond Fininvest? En daarvoor later tot 4,5 jaar kruipruimte werd veroordeeld? Ja. Dat is dezelfde Mills. En was The Network misschien identiek aan de 19 ondernemingen die hij in de City van Londen oprichtte ten behoeve van een pak Italiaanse klanten. Zou zomaar kunnen. Is het in dat licht begrijpelijk dat een insider als Theo Cranendonk werd ontvlucht en sindsdien bijvoorbeeld gewoon heen en weer kan vliegen tussen Manila en Rotjeknor? Ja, dat is begrijpelijk. We weten toch hoe dat gaat met dit soort luitjes? Rimanete sintonizatti.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2017