Skip to main content

Dutroux revisited (009)

01 april 2017

donderdag 12 april-2012
Opnieuw gezeik over Danneels. Vorige week is door een kadi bepaald dat de smurfeninval bij de Belgische kardinaal binnen het onderzoek Kelk niet binnen de wettelijke lijnen had plaatsgevonden. Dat onderzoek kwam volgens de bef van de ouwe mijter in 2010 op gang na aandringen van de Brusselse parlementariƫr Albert Mahieu, die zich tot opluchting van paus Bennie en zijn jurkenbrigade inmiddels heeft herenigd met zijn schepper.
Mahieu bracht op 5 februari 2004 een bezoek aan Danneels om hem op de hoogte te brengen van het bestaan van een walgelijke video-opname. Daarop zou volgens de verklaring van een getuige zijn vastgelegd hoe een aantal lieden van de Gentse Loge zich vermaakten met het martelen van Julie Lejeune en Melissa Russo vlak voor hun dood in 1995. Aan het eind van Mahieu's relaas vroeg de gespannen Danneels: "Stond ik er ook op?''. En toen de haast verlamde Mahieu vroeg "U? Maar Monseigneur, dat is toch onmogelijk?" maakte de kardinaal droogjes een einde aan het gesprek, gaf de verpletterde parlementariƫr een hand en zei: "Dit gesprek heeft nooit plaatsgevonden".
Het was voor Mahieu het begin van een ware kruistocht, waarvan u een proces verbaal bij ons kunt vinden in aflevering 3 van deze serie dd. 8 juli 2010. Uiteraard is deze affaire zo snel mogelijk ten grave gedragen. Samen met een veertigtal klachten van slachtoffers die aanklopten bij Danneels voor hulp, maar voor nul aan de kant gingen. Trouwens, waar lullen we nog over? De hele boel is toch verjaard (1).

1. Zie voor meer over Danneels en meer van dat allooi de ellendige serie "Dutroux en de Spruit" op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017
Dutroux revisited