Scaramella à la carte (002)

09 april 2017
Hits: 376

donderdag 25 januari-2007
Nu de Londense en Moskouse bromsnorski eendrachtig op zoek zijn naar de vermeende polonium-hustler Vladimir X, zouden we bijna de Napolitaanse communistenkluiver Mario Scaramella vergeten. De vriend van wijlen Alexander Litvinenko. Wij schreven al eerder dat ie financieel overeind werd gehouden door het Italiaanse beveiligingsbedrijf Battistolli. Maar onze operetteprofessor blijkt nog meer connecties te hebben in dat wereldje van camera’s en enge honden. Bij zijn noeste pogingen om aan de vooravond van de laatste verkiezingen Romano Prodi en andere leden van diens centrum-linkse Unione als ouwe KGB-informanten neer te zetten werd hij geïnstrueerd door Curtis Perry en Lou Palumbo. Twee Amerikaanse beveiligingsexperts van de Incident Management Group (IMG) uit Florida, die allebei een prachtige carrière achter de rug hebben bij de CIA.
Zo is er een teepje beschikbaar van een telefoonbabbel tussen Mario en Curtis Perry waarin de sushibariton een kleine aria ten beste geeft over zijn opdracht om Prodi te besmeuren. Maar door euforische gevoelens gedragen zwaait hij vervolgens een wolk van wierook in de richting van de internationale organisatie waarvoor hij werkt. Een club die volgestouwd zit met voormalige werknemers van de CIA, de KGB, Britse MI-boys en meer van dat moois uit de sfeer van de schiettent. Perry maant hem dan tot kalmte en zegt: “Jij moet werken aan de Italiaanse politieke situatie”.
Dan refereert Scaramella aan een sollicitatiegesprek dat ie had gehad met de toen nog aan de macht zijnde Silvio Berlusconi. Mario had daarbij zijn voorkeur uitgesproken voor een baantje bij de organisatie van Jap de Hoep Sjeffer in Brussel, omdat een warm plekje in het Italiaanse parlement naar zijn inschatting er niet meer inzat door zijn zwaar bekritiseerde onthullingen over het KGB-verleden van Prodi. Nou, zei Perry toen: “Je kan misschien wel kabinetsmedewerker worden”. Good old Curtis ging er daarbij maar even vanuit dat de broer van Willem Endstra’s zakenrelatie de verkiezingen weer zou winnen.
Wat is er eigenlijk veranderd sinds de dagen van P2 en Gladio? Geen mallemoer zo te horen. Volgende keer meer. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 376
Scaramella à la carte

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch