Skip to main content

Financieel nieuws

dinsdag 4 oktober-2011
Zo'n maand of 3 geleden kwamen de resultaten van de laatste stress test van Europese banken in de openbaarheid. Wat bleek was dat Europese banken ietsje minder dan 10 miljard euro aan nieuw kapitaal nodig hadden.
Zo'n maand of 2 geleden kwam het IMF met haar analysen en wat bleek? Europese banken hadden tussen de 200 en 300 miljard euro nieuw kapitaal nodig.
Minder dan 1 maand geleden kwam de Amerikaanse Minister van Financiën Geithner met de suggestie dat de Europese banken en de EU staten met grote schulden in totaal zo'n 2000 miljard aan euros nodig hadden.
Drie weken geleden werden we verblijd met de mededeling dat Griekenland midden oktober zonder euries in de knip zit, of we even willen opschieten met het bijstorten.
Eén week geleden was midden oktober vervangen dor eind oktober en gisteren besloten de Kan-Kezen van de EU dat er pas half november een besluit moet liggen.
Enkele weken geleden kreeg Dexia Bank nog een van de hoogste scoren als robuuste bank van de EU, gisteren bleek Dexia nog met de nagels aan de rand van het ravijn te hangen.
In the home of the brave and the land of the free gaat het ook geweldig. Zo geweldig dat in het land waar “overheid” of “staat” zo ongeveer gelijk staat met “kindervriendelijke priester” in 8 deelstaten voorbereidingen getroffen worden om staatsbanken op te richten, want die blijken efficienter en succesvoller te zijn (voor de burgers) dan de “gewone” banken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen