Tussen premies en piraten (021)

28 februari 2017
Hits: 677

donderdag 5 mei-2011
Oktober 2004. De Hestia Groep staat op instorten en de in zeer zwaar weer terechtgekomen directeur-aandeelhouder schrijft zijn zwartboek. Gericht aan de hoofddirectie Fortis ASR NV en het hoofdbestuur van Fortis NV om hen duidelijkheid te verschaffen over het naar de kloten gaan van zijn onderneming. Hij heeft namelijk de indruk, dat zij niet tot nauwelijks op de hoogte zijn van alle narigheid die zich tot dan toe achter de schermen had afgespeeld. Het begin kent u al zo'n beetje (1). Het eind nog niet. Komt ie:

" ... Maar goed, het is half september als een journalist een afspraak met mij maakt om een gesprek te hebben over de overname van PSL. Hij vraagt mij of ik bekend ben met een zekere Henk van de Meene. Ik vertelde hem dat ik Henk meerdere malen op verzoek van Beumer heb gesproken in het kader van de bouw van een assurantieplatform. De journalist overhandigde mij het dossier Henk van de Meene. Het dossier kan ik niet bijvoegen bij gebrek aan een scanner, maar veel over deze Van de Meene is te traceren Op Google [geavanceerd] met alle woorden "Hakkelaar" met de exacte woordcombinatie "octopus" en met een van deze woorden "Van de Meene".
U zult versteld staan. De link tussen onderwereld en bovenwereld is hier gelegd.
Deze Van de Meene heeft een belangrijke rol gespeeld in het leven van Johan V., alias "de Hakkelaar". Van de Meene zou als vermeend financieel brein achter het Octopus syndicaat zijn gearresteerd en later naar België zijn gevlucht. Volgens Beumer valt het allemaal wel mee, maar omkoping van Officieren van Justitie, sekslijnen, Russische spionagesatellieten, witwaspraktijken en noem maar op...
Volgens Beumer was de enige link tussen Johan V. en Van de Meene de Ferrariclub. Van de Meene zou eens zo'n bolide hebben verkocht aan V. Ik wil dit niet. Ik wil er niet mee in contact worden gebracht. Beumer heeft mij en mijn gezin blootgesteld aan gevaren die levensbedreigend kunnen zijn. Ook de vele inbraken waarbij relevante informatie en servers werden ontvreemd bezie ik nu in een ander daglicht. Beumer wilde mij aan Van de Meene koppelen en de journalist in kwestie, die absoluut anoniem wil blijven, vertelde mij dat het platform was bedoeld als witwaspraktijk. Steeds meer mensen weten mij te vertellen, dat Beumer de meest schimmige relaties heeft en dat zijn vertrek destijds bij de politie ook niet geheel zonder rumoer is verlopen.
Na ontvangst van deze stukken completeerde ik mijn zwartboek en bracht het naar de voorzitter van het bestuur van Fortis, de heer J. van Ek. En toen brak natuurlijk letterlijk de pleuris uit. Beumer was op zijn jongeheer getrapt. Ondertussen bereidden Martens en Princen [advocaat, red.] het beslag op het woonhuis van Beumer voor teneinde doorfinanciering te bewerkstelligen. Dit was voor mij het moment om definitief een streep te zetten. Princen bedankte ik voor zijn werkzaamheden, waarna hij mij direct in privé aansprak voor betaling van zijn nota's. En Martens vertelde ik dat ik samen met mijn echtgenote een laatste poging zou ondernemen richting Beumer cq. ASAM. Princen werd direct de advocaat voor Martens en meldde mij dat wat wij ook met ASAM overeenkwamen de rechten in de managementovereenkomst van Martens gerespecteerd moesten blijven. Zo niet, dan zouden zij mij in persoon aanspreken voor alle schade die Martens zou oplopen. En zo geschiedde
".

Je zal een polisje hebben lopen bij ASAM/ASR. Of als Feijenoorder in de Kuip rondhobbelen met hun reclame op je buik. Zoiets verwacht je toch niet van zo'n keurige staatsonderneming? Maar we zijn er nog niet. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 677
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch