Zwart Water (002)

maandag 4 augustus-2008
Er was effies sprake van dat slager Blackwater uit North Carolina zijn filiaal in Baghdad moest sluiten. Vanwege het abusievelijk afslachten van zeventien Iraakse burgers. Maar waar gehakt wordt vallen beensplinters, dus mocht de zaak gelukkig toch nog een jaartje open blijven. En wie dan leeft wie dan zorgt zou je zo zeggen.
Maar de bedrijfsleiding dacht daar kennelijk toch wat minder lichtzinnig over. Stel je voor dat Baghdad volgend jaar toch wegvalt en het geplande invalletje in Iran onverhoopt niet doorgaat. Dan rinkelt de kassa ineens wat minder uitbundig. En aandeelhouders zijn tegenswoordig toch al zo schichtig. Dus waarvan gaf de directie een paar dagen geleden met blijdschap kennis? De slagerij opende een nieuwe bedrijfstak: een particuliere inlichtingendienst. Mogelijk om de CIA, de Feds en alle andere overheidsclubs op snuffelgebied te kunnen assisteren bij nauwelijks denkbare gevallen, waarbij de wet wat al te ver wordt overtreden. Maar vooral om buitenlandse regeringen en grote internationale bedrijven bij te staan.
Er zijn misschien lezers, die denken: Ja, en? Wat motten we daarmee? Ver van ons bed show. Wazzut maar waar. Onlangs vernamen wij namelijk vanuit serieus te nemen bronnen dat ook in Nederland de nodige piepwerkzaamheden worden uitbesteed aan particuliere ondernemingen, die zich sterk maken op het gebied van beveiliging en ordebeheersing. En dat gestaald kader van dergelijke ondernemingen af en toe wordt bijgeschoold in een land waar keppeltjes gemeengoed zijn. Spannend? Echt wel. Komen we zeker op terug. Maar eerst even juridisch advies inwinnen. Want voor je het weet sta je in Den Bosch weer voor de kadi. Of krijg je iemand aan de deur.

Zwart water

  • Hits: 279
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch