Skip to main content

Va banque

Hits: 403

maandag 28 januari-2008
Eerder meldden wij al dat de Amerikaanse beurswaakhond flink aan het snuffelen was bij Merrill Lynch (1). Een van de Grossbanken in de wereld. Daar zouden een stel werknemers zich hebben beziggehouden met een stevig robbertje front running. En dat schijnt niet te mogen. Maar Merrrill is niet de enige. Van onze trouwe financiele experts vernamen we vandaag dat binnen dezelfde context de waakhond ook stiekem is losgelaten in het pand van de Bank of America. Ook geen kleine jongen. En met een reputatie die net zo duister is als een kapotte spaarlamp in een black hole.
Over het Nederlandse gevalletje front running mogen we voorlopig alleen zeggen, dat het om de ABN/AMRO gaat en een vanuit Munchen opererende, uiterst gevulde client. De rest houdt u nog van ons tegoed (2).
Oh, en dan nog dat vehikel van Dirruk Scheringa, waar je voor een scheet en drie knikkers poen kan lenen. Volgens berichten uit het spaarvarken zelf zou binnen de onderneming de stormbal zijn gehesen. Een hoop luitjes die van Dirruk poen hebben geleend voor de aanschaf van een stapeltje stenen, een reisje Malediven, een hoestbui of PC-prullaria blijken niet meer in staat te zijn om hun maandelijkse aflossing in de gleuf te laten glijden. En Dirruk weet als geen ander dat je van een kale kip geen veren hebt te verwachten. Word je niet vrolijk van. En dan helpt Van Gaal ook nog eens zijn trotse vlaggenschip naar de kloten. Zou Murphy Dirruk van zijn voornaam heten? Stay tuned.

1. Zie "Fanfare" dd. 17/01/2008
2. Idem.

Klik hier om uw reactie toe te voegen