Skip to main content

Sancties (008)

01 maart 2017

donderdag 7 augustus-2014
Jammer. We kennen zijn identiteit niet. Maar volgens ons gaat het om een volbloed malloot of een dronkelap. Hij gaat schuil achter de term “woordvoerder” en is in touw voor de demissionaire Europese Commissie. De betrokken nerd heeft vandaag verklaard dat de Commissie de sancties van Moskou op de invoer van zowat alles wat regelmatig op je bord verschijnt betreurt. Volgens hem waren die sancties duidelijk politiek gemotiveerd. Is dat effe een licht. Wat had ie anders gedacht? Duidelijk sexueel gemotiveerd? Duidelijk alcoholisch gemotiveerd? Duidelijk antroposofisch gemotiveerd? Wat verdient zo'n woordvoerder eigenlijk? Misschien is het de moeite waard om ook eens te gaan solliciteren.
Ondertussen staan landen die Moskou een warm hart toedragen in de rij om de gaten in de Russische buurtsupers op te vullen. Met Wit-Rusland, Argentinië en Brazilië vooraan in de rij. Verder staat er nog een deal met Iran op perron 11 klaar voor vertrek. Houdt in dat Rusland een half meloen barrels olie per dag van Iran gaat betrekken, wat met een marge van een paar litertjes neerkomt op de helft van de huidige olie-export van Iran. Te betalen met roebels, yuans, rials, whatever, maar in ieder geval geen dollars.
Daartegenover staat dat de Russen nieuwe energiecentrales voor Teheran en omstreken uit de grond gaan stampen. Verder zit er nog een Russisch-Indiase gasdeal in de korte pen ter waarde van 40 miljard dollar. Te betalen in roebels, yuans, rupees, whatever, maar in ieder geval geen dollars. Gevoegd bij de enorme deals met China en we kunnen ervan uitgaan dat Rusland voor een geweldige economische crisis staat. Althans, zo legt voornoemde woordvoerder dat waarschijnlijk uit. Hik. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017