Rechtsgang (008)

10 juli 2017
Hits: 885

Heuglijk nieuws. Van de andere kant van het plasje. Woensdag gaat een kadi bekijken of een Westminster pruikencollege vorig jaar een poging om Tony Blair als oorlogsmisdadiger voor het luik te zetten ten onrechte over de tribune heeft gepeerd. Die poging werd ondernomen door families waarin door Tony's avontuur gaten waren geschoten. Een avontuur dat wat de UK betrof gebaseerd was op een dodgy dossier, waarin als vast gegeven was verwerkt dat Saddammeke over chemische versnaperingen beschikte die hij met langeafstandraketten bij ons op het bord kon deponeren. Informatie waarvoor een mevrouw met een bol op de kermis zich zou schamen. Voor Blair's kameraad, George Wacko Bush, lag dat wat anders. Die kon steunen op een filosofische opvatting van oorlogsrecht die zijn VP Dick Cheney in de Reagantijd had ontwikkeld. Kwootje van Dick. Komt ie:

Start a small war. Pick a country where there is justification you can jump on, go ahead and invade”.

Het doel daarvan? De president een populariteit te bezorgen die nooit meer stuk kon. Overigens speelde George W. al twee jaar voor hij tot POTUS werd gekozen met de verheven gedachte om Saddammeke te lijf te gaan. Rechtsom of rechtsom. Leuk land hè? Die USSA. Stay tuned.

Jacques de Léon
Staat Jaap Peter Bakellende met zijn Wormen en Maden ook straks voor het hegje? Hij is als commies van de ING al weer met bommen en granaten bezig. VOC-mentaliteit niet waar? Auto's zijn maar kinderspul.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 juli 2017
Aantal keren bekeken: 885

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch