Dichtbij ons bedshow (002)

26 februari 2017
Hits: 492

woensdag 5 november-2014
Stel je voor. Je zit op een stukkie strand bij Petten. Je verveelt je een ongeluk en je besluit om je vlieger eens op te laten. Flinke vlieger. Lang touw. En wat gebeurt er? Hij komt boven de atoomreactor te hangen. Wat gebeurt er dan? Waarschijnlijk niks. Maar nou ben je een redelijk rijke stinkerd en je hebt een droontje gekocht. Dat is eens wat anders dan een lullig vliegertje. En om de een of andere reden laat je je droontje boven diezelfde atoomreactor rondtuffen. Wat gebeurt er dan? Weer niks? Of komen er ineens een paar grote broers uit Leeuwarden een kijkje nemen? En verschijnt er een zebrakarretje op het strand met een paar smurfen? Geen flauw idee.
Feit is wel, dat er een paar dagen geleden ongeïdentificeerde drones zijn waargenomen boven Franse kerncentrales. Toute France in paniek? Viel mee. Maar wel meteen berichten over de bezorgdheid van de regering en over de armoedige staat waarin met name het nucleaire verzorgingstehuis in La Hague verkeert. Met name het dak van de outfit waar de gebruikte splijtstofstaven rustig worden gehouden zou zorgen baren (1). Een fatsoenlijk gemikt bommetje en je bent genoodzaakt het aantal milliSievertjes waaraan we kunnen worden blootgesteld zonder beroerd te worden te verhogen van 1 naar 20 (2).
Ondertussen wordt in Frankrijk driftig gespeurd naar de drones en hun eigenaar. Zou dit er eentje wezen? LOL. Stay tuned.

(1) Vgl. onze snoes van een berichtgeving van gisteren over gelijksoortige problemen in het Britse Sellafield.
(2) Zie aflevering 2 van “Wie kickt krijgt een kickass” dd. 2 november 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017
Aantal keren bekeken: 492
Dichtbij ons bedshow

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch