Skip to main content

Octopussy (514)

10 januari 2017

zondag 16 februari-2014
Ordnung muss sein. Daarom brengen we eerst Powernoc naar zijn laatste rustplaats en daarna rollen we Ener2save het mortuarium binnen. In de mail van Marco van der Gulik, de nieuwe partner van de in Marbella verblijvende zwendelaar Robert van de Rhee, was sprake van een conflict bij Powernoc tussen Marthin Henken en linke Robbie (1). Dat had ernstige gevolgen, want Robbie trok de stekker eruit en dat betekent zelfs voor een smartgrid-vehikel einde oefening. Marthin was hogelijk pissed off en schreef op 27 juni 2013 zijn woede af in de volgende mail. Komt ie:

"Verachte Rob,
Ik heb direct een lange reactie geschreven naar jou, maar gelukkig niet verstuurd. Ik gun jou echt niet het plezier mijn spontane reactie te lezen en tevens haal je hier heel misschien weer zaken uit die jij anders weet te interpreteren of doet geloven aan anderen. Wel zal ik morgen een uitgebreide reactie geven aan alle anderen die je gekopieerd hebt in deze e-mail die belangrijk zijn voor mij. Ik ga nu alles op alles zetten om je te krijgen waar je thuis hoort, namelijk achter de tralies in een streepjespak. Maar dan andere streepjes dan die je gewend bent te dragen van andermans centen. Ik beloof je hierbij plechtig er mede voor te gaan zorgen dat je zo lang in de gevangenis gaat zitten als waar je recht op hebt. Ik ben al tijden in gesprek met de financiële recherche en ik kan je melden ... het dossier groeit en groeit. Morgen zal ik het telefoonnummer van de hoofdrechercheur mailen naar degenen die voor mij belangrijk zijn uit de maillijst, zodat ze alles kunnen navragen. Je weet het nog niet maar je bijnaam is mr. Spacebar. Zal het je ooit uitleggen, sukkel. M.Henken
”.

Stylistisch misschien niet helemaal wat je van een bedrijfsleider mag verwachten, maar mogelijk zat er een scheutje adrenaline in de weg. Duidelijk is wel, dat de FIOD vorig jaar een nieuw hoofdstuk heeft kunnen toevoegen aan Robbie's schelmenroman. En dat kan dan weer als basis dienen voor de volgende in wezen door besodemieterde investeerders betaalde rechtzaak. Het is te dol voor woorden. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 513 van deze serie dd. 14 februari 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017