Tussen premies en piraten (023)

28 februari 2017
Hits: 577

maandag 9 mei-2011
Als het mes langs je adamsappel gaat kan je beter niet met je moeder gaan bellen. En dat doen ze dan ook niet bij ASAM/ASR. De verzekeringsmaatschappij met een snuifje crimi in zijn aanbod. Ze zitten doodstil daar in Utrecht. En wij smullen gewoon door. Met nog eens een hapje uit het slotaccoord van het inmiddels vermaarde zwartboek. De laatste zin van de vorige aflevering luidde: "Alle oplossingen voor de kerst op tafel. Toch?". De voormalige directeur van Hestia zat helemaal in de jinglebells, maar kwam niet veel later van een iglokermis thuis. Hij schreef het volgende. Komt ie:

"Eigenlijk wel, totdat Martens en Princen begin januari 2005 met een claim kwamen, beslag op mijn huis en bankrekeningen legden en een procedure tegen mij in privé begonnen. Voor Beumer weer een aanleiding om alle gedane voorstellen in te trekken en vervolgens mij het faillissement te laten aanvaarden. En dat is nu gebeurd. Hestia Group BV, die net lekker begon te draaien vanaf september is failliet. Door het alsmaar rekken en trekken, de vele omtrekkende bewegingen en het niet nemen van beslissingen door Beumer lijkt het of ik het faillissement niet durfde aan te gaan. Niets is minder waar, maar als er steeds oplossingen voorhanden zijn of worden aangedragen dan wacht je daarop en probeer je de club overeind te houden.
Martens en Princen hebben de procedure tegen mij verloren en dat voelt in ieder geval nog een beetje goed. Het is wel verdrietig als je alleen in de rechtzaal zit om je eigen faillissement aan te vragen. Zelfs van Beumer of zijn mensen heb ik geen enkele reactie mogen ontvangen. En Jan Eichner??? Die is weer ziek naar huis. Al sinds eind januari. Ik merk dat ik er nu alleen voor sta en zal samen met mijn gezin deze volgende episode moeten doorstaan.
".

Dat was in 2005. Ondertussen heeft de bewogen directeur de strijdbijl weer opgegraven en af en toe mogen wij ermee hakken. En dat levert niet alleen interessante spaanders op, maar ook kostbare litertjes adrenaline. Heerlijk. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 577
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch