Skip to main content

Fuck (021)

20 januari 2017

maandag 5 mei-2014
Hij heet Igor van zijn voornaam. Kolomoisky van zijn achternaam. En hij deugt niet. Hij behoorde en behoort tot de kaste der oligarchen die onze blozende papegaai Hans van Baalen in Oekraine een kopje kleiner wilde maken. Ach gos.
Na de door de USSA en EU gesteunde nazistische Maidancoup keerde Kolomoisky in galop terug uit Genève. Hij wordt gezien als de op twee na rijkste garch van het land en als je dat wil worden heb je wel spierballen nodig. Zeker in Oekraine. Zo maakte Igor in het verleden gebruik van knokploegen om bedrijven onder de paraplu van zijn Privat-groep te knuppelen als het langs de normale weg niet ging. Daarvoor putten hij en zijn rechterhand Gennady Bogolyubov (aka “The Raiders”) uit het bonte supportersarsenaal van Igor's voetbalclub Dnjerprpetrovsk en de Schutzstaffel van de nazipartij.
Dat laatste lijkt wat krom, want Igor is Joods en niet zo zuinig. Zo beschikt hij over een Israëlisch paspoort en bekleedt hij de functies van president van de European Jewish Union en van de European Council of Jewish Community. Beide vehikels zijn gestald in Genève. Dichtbij het vuur. Pijnpuntje: de secretaris van beide vehikels is Vadim Rabinovich. En die Vadim wordt ernstig verdacht van het runnen van een wasstraat, het smokkelen van verwarrende middelen, de verkoop van ondeugende wapens aan Noord-Korea en Irak en het rondstrooien van moordopdrachtjes. Deze kleinigheden vormden voor de USSA aanleiding om de boom dicht te houden voor Rabinovich. En dat wil toch wat zeggen.
Voor Kolomoisky was dat alles blijkbaar geen beletsel om zich een paar weken geleden tot gouverneur van de regio Dnjeprpretovsk te laten kronen en meteen zijn gewapende honden los te laten op tegenstanders van de schuifdeurregering in Kiev. Wie roos schoot kreeg een leuke bonus van Igor. Of dat ook gold voor het stuk ongeluk dat Hennady Kernes vorige week in zijn rug schoot is nog niet duidelijk. De Joodse (!) burgemeester van Kharkov werd op Israëlisch aandringen overgebracht naar een ziekenhuis in Haifa en ligt op het kantje. Gevoegd bij het feit, dat zowel de huidige premier als de vice-premier van Joodse bloede zijn en de Right Sector qq. de Joden haat en je kan stellen dat er een uiterst explosief soepje is ontstaan binnen de Oekrainse junta en haar aanhang. Het zal in Kiev nog lang onrustig blijven.
Nee, dan mogen we hier toch echt niet klagen. Hè Hansie? Koppiekrauw. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 januari 2017