Triootje aan de Nijl

Hits: 323

donderdag 17 oktober-2013
Het is maar hoe je het bekijkt. Moest je blij wezen met een Egyptische premier die kopjes gaf aan de Muslim Broederschap? Misschien niet, maar hij was democratisch gekozen, dus eigenlijk hadden we niks te mauwen. Maar rond de boorden van het laatste stukkie Nijl zagen de rekkelijke muslims, de Kopten en de generaals hun geest al zweven. Dus kwam er een coup op gang. Buiten Egypte riep men her en der foei. Of men ook foei dacht is weer een heel ander chapiter. De USSA bediende zich uiteindelijk van een alleraardigst lendendoekje voor het bloeden. De export van wapentuig werd licht gemillimeterd. Zit je aan alle kanten goed.
De reactie van de Egyptische petten en tressen was ook leuk. Ze namen een lobby-firma in dienst om hun imago wat op te poetsen: de Glover Park Group. Met kantoren in Washington en New York.
Volgestort met jongens en meisjes die over de juiste connecties beschikken. Een van de Glover toppertjes is Arik Ben-Zvi. Verre van een goj. Arik is een Israƫlische meneer, die in het IDF heeft gediend en ook bij verkiezingen in zijn thuisland een lobbyrol heeft vervuld. Verder zitten er bij Glover nog twee heren aan het stuur die een vette vinger hebben bij AIPAC. Een Amerikaans/Israƫlische pressiegroep, die bij ons af en toe heftig over de toonbank is gegaan (1). Wat je hiervan moet denken? Wat dacht je?

(1) Breng eens een bezoekje aan onze zoekmachine. Geen Disney, maar zeker de moeite waard.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 323

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch