Skip to main content

Marikomisch

dinsdag 16 augustus-2011
Mariko Peters is een van de alumni van de Leidse universiteit, die zich in deze woelige dagen prominent manifesteren in de Haagse polletiek. Op 18 maart 2009 maakte de officiële website van die bollebozenbakkerij wat ruimte vrij om haar samen met Alexander Pechtold en Nebahat Albayrak iets te laten boeren over hun keus om in Leie te gaan studeren. Kwootje Marikootje. Komt ie:

"Ik wilde niet in Utrecht studeren. Ik woonde daar en mijn vader (Toon Peters, rip, red.) doceerde er Strafrecht en Rechtsvergelijking. Wat mij in Leiden aansprak, was het feit dat ik het kon combineren met Japans. Dat was voor mij heel belangrijk. Ik vond het al vanaf mijn kindertijd heel oneerlijk dat ik IN EEN KLEIN LAND WAS GEBOREN en niet kon meedoen met de grote ontwikkelingen in de wereld...".

Nou weten wij ondertussen allemaal dat het meisje Peters op 22 april 1969 het licht zag in Berkeley, Californië, USSA. Dus wat nou klein land? We mogen toch aannemen, dat een alumna van de Leidse universiteit wel weet waar ze geboren is.
Waarom zegt ze dan zoiets? Was ze bang voor de dubbele paspoortbijl van Bibi? Of legde ze als een variant op Bibi's wekelijkse keppelgang stiekeme bezoeken af aan de Amerikaanse ambassade voor een koppie thee en wilde ze dat zoveel mogelijk bedekt houden? Wat was er aan de hand? Schiet ons maar naar Nespressoland.

Klik hier om uw reactie toe te voegen