Racisme en klassenstrijd

06 juni 2020
Hits: 1094

Dat de huidige explosieve ontwikkelingen in de VS het gevolg zouden zijn van racisme in de samenleving is een mantra dat MSM ons probeert wijs te maken. Dat het een gevolg zou zijn van de meedogenloze kapitalistische uitbuiting en racisme slechts wordt gebruikt om te verdelen mogen wij niet bedenken. Klassenstrijd. Het verboden woord. De opstand wordt veroorzaakt door de grote werkeloosheid (meer dan 20 miljoen Amerikanen verloren sinds corona hun baan) en een pandemie van armoede. Racisme als oorzaak opvoeren is bedoeld om arme mensen, blanken, zwarten en latino's, af te houden van samen optrekken tegen het kapitaal.
Het idee dat Joe Biden (Irak-oorlog; Law & Order) beter zou zijn dan Donald Trump is een volgend zoethoudertje.
Niet dat de Amerikaanse maatschappij niet doortrokken zou zijn van racisme. Het wordt slechts gebruikt om de bevolking te verdelen, zoals nu multimiljonair Obama met zijn praatjes om zijn 'vriend' Biden in het zadel te helpen.
In dit land, waar we het zo graag over Zwarte Piet hebben en ons erop laten voorstaan dat 'wij echt niet racistisch zijn', zijn de economische omstandigheden nog niet zodanig verslechterd dat de racistische kaart wordt gespeeld om ons te verdelen.
Ik geef geen cent voor het anti-racisme van de Nederlander als de economische onzekerheid toeneemt.
We hebben een andere geschiedenis dan de VS waar de oorspronkelijke bevolking werd uitgeroeid en Afrikanen als slaven werden gehaald. Door Nederlandse kooplieden. Vergeet dat niet. 300 jaar werd Indonesiƫ overheerst en uitgebuit. Na 5 jaar bezetting van '40-'45 gingen onze soldaten slechts 3 jaar later 'de ploppers' die onafhankelijkheid wilden een lesje leren. Slechts een kleine minderheid (de communisten) protesteerden.
De Amerikaanse politie is een werktuig van het Amerikaanse kapitalistische systeem. Minnesota is een staat met een Democratische gouverneur en Minneapolis heeft een Democratische burgemeester. Net als New York waar de politie demonstranten aanrijdt. Nooit wordt opgetreden tegen plunderaars, slechts tegen vreedzame manifestaties. Dit heeft niets met het verschil tussen Democraten en Republikeinen te maken. Ze verdedigen allebei de samenleving die de 1% superrijken voortbracht. Dat Trump federale troepen naar Washington overbrengt is ten behoeve van zijn herverkiezing. In de verschillende staten heeft hij die bevoegdheid helemaal niet.
'Het is allemaal de schuld van Trump', proberen onze zelfverklaarde experts zich ervan af te maken. Wat zullen de champagnekurken knallen als het Biden wordt in november.
Of beter nog als Trump wordt vermoord. En alles weer normaal zal zijn. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 juni 2020
Aantal keren bekeken: 1094

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch