Skip to main content

Frontloge

donderdag 21 juli-2011
Dwars tegen het advies van Papi Berlusconi in heeft de Italiaanse volksvertegenwoordiging gisteren ingestemd met het opheffen van de parlementaire onschendbaarheid van senator Alfonso Papa en diens arrestatie. Het vooraanstaand lid van Berlusconi's Partij van de Vrijheid en de Anti-mafia Commissie zou een van de topleden zijn van de loge P4. Het kleinkind van de beruchte P2, waarvan Silvio zelf indertijd ook deel uitmaakte. Het kleinkind zou zich schuldig hebben gemaakt aan het manipuleren van de Italiaanse polletiek en het bedrijfsleven en dat schijnt niet te mogen. Verder was de club gespecialiseerd in het afdwingen van leuke baantjes en opdrachten en het naar de kloten helpen van processen dankzij inside information. Waar hebben we dat meer gehoord?
P4 staat onder leiding van de inmiddels met een enkelbandje rondhobbelende Luigi Bisignani, die ondermeer over een rechtsreeks lijntje bleek te beschikken met Gianni Letta. De rechter en linker hand van de bunga bunga premier. Vandaar misschien dat de baas van Italiƫ recentelijk tot de uitspraak kwam, dat hij liefst alles aan de kant wilde gooien en de benen nemen. En zich plotseling te oud voelde voor nog een mandaat. Zo bang is ie dat Bisignani gaat lullen.
Naast Alfonso Papa staan ook nog een paar toppers bij de carabinieri en de smurfen op het verlanglijstje van het OM. Berlusconi heeft de parlementariƫrs die gisteren de bijl lieten vallen voor zijn partijgenoot inmiddels voor gek verklaard. Maar daar zijn ze zo langzamerhand wel aan gewend. Berlusconi is aan het eind van zijn Latijn. En hij weet het. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen