Skip to main content

Vlaggetjesdag (001)

08 april 2017

dinsdag 8 april-2014
Het is nu officieel. Tenminste, als je de boeken en artikelen van Seymour Hersh als delen van de Heilige Schrift beschouwt. En dat doen we. Zijn laatste bijdrage heet “The red line and the rat line” en is verschenen in the London Review of Books. De “red line” staat voor de lijn die Nobel's vredesprijsvechter ooit trok voor Assad. Als die Syrische nakomeling van Adolf ooit gas gaf in de strijd tegen de lentebrengers dan was ie die rooie lijn over en kon ie rekenen op gewapend ingrijpen van de USSA. En wat gebeurde er? Er werd met gas gegooid. Een Libische reprise was nakend. Moest voor de goeie orde nog wel even worden bewezen dat Assad de kwaaie pier was en gelukkig waren een paar vermetele westerse spionagesmurfen zo bijdehand geweest om ter plekke een paar sampeltjes van de grond te schrapen. Om ze in Engeland te laten onderzoeken. Hebben we verder geen ene moer meer over gehoord, maar nu vernemen we van Sy Hersh, dat het “DNA” van de gebruikte sarin niet overeenkwam met die uit Assad's voorraadkast. Erger nog, volgens een rapport van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst (DIA) zouden de nobele strijders van Al-Nusra, een sidekick van Osama's nalatenschap, over een eigen productielijntje van sarin beschikken en samen met een paar Turkse linkmiegels een vaatje eindproduct in de arena hebben gemieterd. In de overtuiging dat de duim van Obama naar beneden zou gaan. Dat werd voorkomen door een intelligente move vanuit Moskou, waarvoor het nu alsnog via een moderne versie van de Krimoorlog de rekening krijgt gepresenteerd.
Dan de “rat line”. Die staat voor de geheime export van wapens uit Libische depots onder toeziend oog van Christopher Stevens (rip), de Amerikaanse ambassadeur in Libië, en de CIA. Hersh:

"The rat line, authorised in early 2012, was used to funnel weapons and ammunition from Lybia via southern Turkey and across the Syrian border to the opposition. Many of those in Syria who ultimately received the weapons were jihadists, some of them affiliated with Al Qaida”.

Dit ludieke wapenlijntje werd niet alleen gesponsord door de Amerikanski's en Turkije, maar ook door Qatar en Saudi-Arabië. En is nog steeds in gebruik. Ook nadat ambassadeur Stevens en een paar van zijn handhavers gekeeld waren.
Komen deze onthullingen u bekend voor? Kan uitkomen, want wij hebben in de afgelopen jaren al herhaalde malen hetzelfde geboerd, maar wij behoren tot de zielige kaste van internetjournaille die door maestro Peter R. gisteravond nog bij Pauw en Wittebolletje als een dampende verzameling drollenwippers werd weggezet (1). En hetzelfde dreigt min of meer te gebeuren met Hersh. Bijna nergens in de wereld van de echoputten een reactie op zijn nieuwe Libisch/Syrische revelaties. Zo gaat dat in de gelijkgeschakelde perswereld.
Btw.: mocht u het hele artikel nog eens willen navlooien, hier is het. Stay tuned.

(1) Voor een lichte stoomcursus over Al-Nusra en de rat line op naar onze zoekmachine.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Vlaggetjesdag