Van Estoril naar Zandvoort (090)

16 februari 2017
Hits: 593

vrijdag 9 december-2011
Gisteren werden wij waanzinnig verblijd met een artikel in de Volksfiets over Sesam Straat. Gaan ze in Pakistan gebruik van maken om de Pakikinderen een normaler beeld van de wereld te bezorgen en zo het baardextremisme te bestrijden. Nou is het geboorteland van het kinderprogramma niet erg populair in Islamabad en omstreken. Dus zijn bekende figuren als Bert en Ernie, Oscar, Kermit en Grover gesneuveld in de Pakiversie. Elmo, een familielid van Grover, is gebleven.
Nou is dat wat ons betreft prima, maar af en toe barst Elmo wel eens in een liedje uit. En die zijn meestal gecomponeerd door ene Fernando Rivas. Een gevluchte muzikale Cubaan, die zowel in Hollywood als Disneyland carrière heeft gemaakt en zelfs een Granny in de wacht heeft gesleept voor een van zijn composities.
Deze Fernando bleek onlangs ook op een andere manier een echte kindervriend te zijn. In april van dit jaar werd ie namelijk door smurfen hot handed aangetroffen bij het fotograferen van een naakt meisje van vier, dat met enige expertise in de touwen was gehesen en verder was voorzien van een paar vrolijke handboeien. De foto's waren bestemd voor een paar bevriende spuitgasten.
Fernando maakte eind november zijn opwachting voor de kadi, alwaar hij verklaarde niet schuldig te zijn aan vunzigheden met de betrokken kleuter. Het is net Rivella, je moet het durven. Maar mochten die Pakibaarden dit nieuws vernemen, dan sneuvelt Elmo ook.
Fernando is overigens niet de enige figuur in Hollywood die met zijn poten aan kleine koters zit. Zo verscheen de 47-jarige Martin Weiss begin december voor het hekje. Martin is een manager van kindsterretjes en wordt nu door een voormalige cliënt ervan beschuldigd, dat ie hem voor zijn twaalfde heeft gehopst. Martin ontkent.
En dan trok er recentelijk nog ene Jason James Murphy voorbij. Een meneer die kinderen scoutte voor rolletjes in jeugdfilms. Tot dat scouten behoorde in zijn visie kennelijk ook het ontvoeren en hopsen van kandidaten. Maar ook dit stuk ongeluk werd door smurfen in de vette kraag gevat.
De veertigjarige Corey Feldman was ooit een van de kindsterren aan wie door dit soort paalwerkers meer dan gefriemeld werd. Volgens hem is het een groeiend probleem in Hollywood. Erger nog: "I can tell you that the No. 1 problem in Hollywood was and is and always will be pedophilia. That's the biggest problem for children in this industry. It's the biggest secret". Zo zie je maar, niets is wat het lijkt. Showtime. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Aantal keren bekeken: 593
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch