Lafheid en zelfcensuur

Hits: 281

vrijdag 12 december-2014
In de media wordt gesproken over “verschrikkelijke verhoorpraktijken” (uitspraak CIA-bobo), of zoals het met belastinggeld gefinancierde NOS journaal zei: “verhoortechnieken”. Verschärfte Vernehmung heette het nog in de jaren 30, gebruikt door de Gestapo. Maar ja dat was toen en dit is nu. Iemand het woord “marteling” horen gebruiken recentelijk? Rectale hydratering iemand, muur swaffelen, luieren (luiertje omdoen en een week of zo laten zitten) en meer van dat moois.
Nou zou je verwachten dat dergelijke misdaden tegen de mensheid unaniem worden veroordeeld in media en niet te vergeten “de polletiek”. Iemand gehoord recentelijk?
Laten we even helder zijn: WIJ doen dit dus, laten het gebeuren. Stel je voor dat dat in Rusland zou gebeuren, de wereld zou te klein zijn. Maar nu, stilte. Folteren is een misdaad tegen de mensheid, Bye the way: in het rapport wordt onderandere als rechtvaardiging voor folteren gesteld dat het Israëlische Hooggerechtshof dat heeft toegestaan, nog zo’n steunpilaar van de Westerse democratie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 281

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch