Geen man, geen vrouw, geen cent...

Hits: 338

zaterdag 24 augustus-2013
Blijkbaar is het heel erg moeilijk om een principiële anti-oorlogshouding vol te houden. Voordat GroenLinks ontstond hadden we in Nederland tenminste nog een standvastige Pacifistisch Socialistische Partij. Nog in 1999 stond in het verkiezingsprogramma van GroenLinks dat Nederland uit de NAVO zou moeten stappen. Maar sindsdien hoor je overal om je heen oorlogszuchtige taal. Toen de NAVO bommen over Joegoslavië uitstrooide stonden helaas ook veel GroenLinkers goedkeurend aan de kant. Toen later het Nederlandse leger zich eindelijk zou terugtrekken uit de bloedige oorlog in Afghanistan, sloot de GroenLinks-leiding, tegen de wil van hun eigen leden, het Kunduzaccoord met de VVD/CDA/PVV minderheidsregering, waardoor het Nederlandse aandeel aan het Afghaanse bloedvergieten langer kon doorgaan.
En dan vandaag de dag: volgens GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik is de fase van diplomatieke oplossingen voor Syrië voorbij. Hij gaat ervan uit dat er van buitenaf wordt ingegrepen in het Arabische land, waar al twee jaar een burgeroorlog heerst. "We moeten er op voorbereid zijn dat geweldopties aan de orde zijn. En ik denk dat we daar zelfs niet meer aan ontkomen"', zei Van Ojik vandaag in het radioprogramma TROS-Kamerbreed. Volgens de GroenLInkse fractievoorzitter draait de discussie over Syrië de komende weken om de vraag hoe er wordt ingegrepen, wie er ingrijpt en wat het mandaat is.
Ondertussen verloor GroenLinks meer dan de helft van haar aanhang. Het lijkt erop dat deze politieke splinter nu de andere helft van haar sympatisantem weg wil jagen door in te stemmen met alweer een NAVO-bloedbad, nu in Syrië.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 338

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch