Skip to main content

Doggies (001)

26 februari 2017
Hits: 615

vrijdag 18 januari-2008
Ook wel eens voor Jan Doedel aan de waterkant gestaan met een hengel? En dan na 87 uur een sullige witvis aan het haakje geslagen? Treurig niet waar? De een gaat na zo'n deprimerende ervaring naar Idols loeren tot ie rijp is voor een gesticht. De ander probeert extreme fishing. En dan hebben we het niet over de jacht op snoek met diezelfde sullige witvis, maar bijvoorbeeld over je hengeltje uitgooien in een bak met piranhas in Flevoland. Of in de States met je blote handen een catfish vangen die net zijn gebit heeft bijgevijld. Dat laatste heet overigens "noodling" of ook wel "dogging".
Over dogging gesproken. In Zuid-Spanje gaat de mare, dat luitjes die op zee ook wel eens op iets imposanters willen stuiten dan een verdwaalde makreel, tegen een leuk prijsje een stel puppies aanschaffen. Om als al dan niet nog levend aas te dienen. Het is weer eens iets anders dan een blik met wurmen en je schijnt er heel aardige resultaten mee te behalen. En aan puppies geen gebrek. Het sterft er van de zwerfhonden. En als je die achter het gaas mietert en je wacht even met castratie, dan heb je binnen no time een aardige voorraad pups. Heel erg extreme dus.
Honden zouden trouwens ook misbruikt worden als muilezels. Stel dat je regelmatig dit soort Spaanse dak- en thuisloze viervoeters in het buitenland ter overname aanbiedt. Een serie zielige foto's erbij op het internet en jawel, meteen een hele meute harten in actie. En er komt een luchtbrug tot stand. Vanwege de wat strengere regels elders in de Unie wordt de gezondheid van de honden wat opgepimpt, ze krijgen een chippie in hun lijf en vertrekken naar het vliegveld. Daar gaan de reishokken door de scan, de honden niet. Ergo ... juist. Een variatie op de Bolito-symfonie in C grote terts. Of erger. Op de plaats van bestemming worden de betrokken kruissnuffelaars dan door luitjes van dezelfde organisatie in ontvangst genomen en wat later doorgeschoven naar hun nieuwe baasjes. U vat hem? Theorie denkt u? Niet uitvoerbaar? Hebben we het nog over.
Verder is een Spaanse hond volgens ingewijden binnen dit wereldje tijdens hopsparties soms net zo libidoverhogend als Spaanse vlieg. Dus zou de hierboven aangeduide organisatie ook keffers in de etalage hebben. Voor luitjes die genoeg hebben van het beklimmen van steeds weer dezelfde dame, dezelfde jongeman of hetzelfde schaap. Je moet ervan houden. Maar wees eerlijk, een mens is tot alles in staat. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017