De afgang van een superbef (001)

08 april 2017
Hits: 507

dinsdag 1 maart-2005
Begin deze maand ontvingen wij met zijn allen het droeve bericht dat mr. Johan de Wijkerslooth de Weerdesteijn per 1 juni opstapte als super-procureur generaal. Kort daarna raakte bekend dat ie hoogleraar straf- en strafprocesrecht wordt in Leie.

Nou is ie eigenlijk specialist in het civiele recht maar wie daarover valt is een zeikdoos. Per slot is het onderwijs in Nederland toch al zwaar kut en je moet toch ergens heen met een afgebrande superbef.

Na zijn hopeloze blunders in de affaires rond Koos Plooij met zijn Jocic-syndroom en Erik O. met zijn dodelijke afzwaaiers moest Johan weg. Dus fietste Donner zicheen ongeluk in Den Haag en omgeving om hem een leuke alternatieve baan te bezorgen. Je kan zo’n man niet in een UWV-map proppen.

Volgens ingewijden is Donner ook langs geweest bij de Hoge Raad. Nee, ook geen college om over naar huis te schrijven, maar in die omgeving zou Johan zeker niet uit de toon zijn gevallen. Maar nou het lullige, de beffen van de Hoge Raad wilden hem niet. Hakken in het hoogpolig tapijt. Geen Johan de Wijkerslooth.

Over het waarom is nog geen duidelijkheid te krijgen. Is er afgezien van Koos en Erik iets in Johan’s verleden dat niet kosher is? Iets dat als het uitkomt de reputatie van de Hoge Raad zou kunnen bezoedelen? Niet dat wij weten. Maar de jacht is geopend.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Aantal keren bekeken: 507
De afgang van een superbef

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch